Melkprijzen

melk china

Nieuws melk

Grondstofwaarde melk voor eerst weer omlaag

De grondstofwaarde van melk voor de maand juni daalt voor het eerst sinds lange tijd en zakt met 0,8 cent ten opzichte van mei. Oorzaak daarvan zijn de licht gedaalde prijzen voor boter en magere melkpoeder. Ook de afzet van melkproducten liep iets terug.
Gisteren 09:20 uur
canada

Nieuws Melk

Gesteggel over melkprijzen in Canada

Melkveehouders in Canada hebben een ongebruikelijk verzoek ingediend om de melkprijs dit jaar voor de tweede keer te verhogen om de flink gestegen kosten op te vangen. De industrie voelt daar weinig voor, net als de retail.
16 Juni 2022
melken

Achtergrond melk

Gemiddelde melkprijs mei met ruim 3,50 euro omhoog

De gemiddeld uitbetaalde melkprijs in Nederland is in mei met €3,54 per 100 kilo gestegen. In april steeg de melkprijs nog met gemiddeld €1,89 per 100 kilo. Vorige maand kwam de kale melkprijs voor het eerst ook ruim boven de €50 gemiddeld uit. De maximale melkprijs ging over de €55 heen.
13 Juni 2022
Cono

Nieuws melk

Rustige verhoging Cono, Leerdammer zet tandje bij

Cono Kaasmakers verhoogt de voorschot-melkprijs over mei met €2,71 per 100 kilo en neemt daarmee een middenpositie in. Leerdammer betaalt voor juni bijna €4,20 meer. Daarmee zet met name de laatste een tandje bij ten opzichte van de rest.
3 Juni 2022

Podcast Zuivel

Zuivelmarkt blijft oplopen en ligt er goed bij

De zuivelprijzen blijven oplopen, terwijl ook de melkprijs omhoog spurt. Marktredacteur Wouter Baan gaat in deze audioflits in op de marktontwikkelingen aan de hand van de ZuivelNL-noteringen. 
1 Juni 2022

Marktflits Zuivel

Boterprijs omlaag, maar termijnmarkt stijgt weer

De zuivelmarkt houdt vast aan de dalende teneur van de afgelopen weken. Volgens marktredacteur Wouter Baan kunnen de stijgende termijnmarktprijzen voor boter een magere aanknopingspunten worden gezien als aanknopingspunten. 
18 Mei 2022
Milcobel

Nieuws melk

Milcobel laat melkprijs sprong maken

Zuivelcoöperatie Milcobel verhoogt de standaardmelkprijs voor de maand mei met een sprong. De raad van bestuur heeft tot deze verhoging besloten op grond van de sterke resultaten die Milcobel neerzet, zo wordt gemeld. Milcobel profiteert naar eigen zeggen goed van zowel de hoge prijzen voor zuivel op de internationale markten als van de sterke focus op efficiëntieverhoging en kostenverlaging.
17 Mei 2022
Brussel Europa

Nieuws Zuivel

EU stopt geld in Ests project van A-ware en Interfood

De Europese Investeringsbank stopt €29 miljoen in de bouw van een zuivelfabriek in Estland, waar de Nederlandse zuivelbedrijven A-ware en Interfood bij betrokken zijn. Zij trekken hierin op met Estse coöperatie Epiim.
16 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief