Melkprijzen

melkveebedrijf koeien weidegang frankrijk

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Met een productie van 2,049 miljoen ton in januari is de Franse melkaanvoer in vergelijking met voorgaande jaren lager. Wel is de daling minder sterk. Dit blijkt uit de laatste melkproductiecijfers die bekend zijn gemaakt door Eurostat.
27 Maart 2024
melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek Engeland UK

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Veel Duitse melkveehouders missen een actueel begrip voor hun positie bij landelijke en Europese beleidsmakers, en deels ook bij verwerkers. Dit bleek deze week bij een discussie die in Brussel was belegd door de deelstaat Nordrhein-Westfalen en het Duitse Milchindustrieverband (MIV).
6 Maart 2024
banken financieel rabobank

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

In haar jongste sectorrapport geeft Rabobank aan dat de marges voor Nederlandse melkveehouders in de eerste helft van 2024 kunnen verbeteren. Daarnaast voorziet de bank een lagere melkproductie in ons land, net als in veel andere Europese lidstaten. 
5 Maart 2024
zuivel zuivelverwerking

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Door de verwachte daling van de melkproductie staan melkveehouders en zuivelfabrieken voor grote keuzes. Ze moeten investeren in duurzaamheid en dierenwelzijn, maar ook een markt vinden voor hun duurder wordende producten. Voor (blijvende) melkveehouders pakt dit misschien niet eens zo slecht uit.
4 Maart 2024
melkveebedrijf koeien ierland

Nieuws Melk

Ierse melkaanvoer zakt nog dieper weg

De Ierse melkaanvoer is nog dieper weggezakt, zo blijkt uit de laatst gepubliceerde cijfers van Eurostat. Noël Murphy, voorzitter van het Ierse Zuivelcomité ICMSA, uit dan ook zijn zorgen.
13 Februari 2024
Lely

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Lely kijkt met gemengde gevoelens terug op de jaarcijfers van 2023, waarbij de omzet met 25% toenam tot €888 miljoen. Voor 2024 tempert de leverancier van melk- en voerrobots de verwachtingen. 
6 Februari 2024
Arla Foods

Nieuws melk

Duitse zuivel voorziet zelfde melkprijs als in 2023

De Duitse melkprijs zal dit jaar op een vergelijkbaar niveau uitkomen als in het voorbije jaar. Dit bij een vlakke melkaanvoer. Deze verwachting heeft voorzitter Peter Stahl van het Milchindustrie Verband (MIV) uitgesproken in zijn nieuwjaarsrede op de Grüne Woche.
24 Januari 2024
koeien weidegang

Analyse melk

Verschillen in te behalen melkgeld lopen op

FrieslandCampina betaalt over het melkprijsjaar 2023 geen nabetaling uit, maar toch kunnen melkveehouders daar nu de hoogste melkprijs ontvangen. Dit blijkt uit een vergelijking van de Nederlandse melkprijzen over de laatste drie jaren. Het kost de onderneming wel iets en over meerdere jaren is het beeld anders. De verschillen lopen daarbij op tot ruim boven de €7 per 100 kilo.
4 Januari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden