Melkprijzen

koeien ruzie

Analyse Zuivelcoöperatie Sodiaal

Hoe Sodiaal op ramkoers raakte met melkveehouders

De Franse zuivelcoöperatie Sodiaal heeft de melkprijs voor november verlaagd. Dit is bij de leden volledig in het verkeerde keelgat geschoten, omdat de melkprijs van Sodiaal volgens hen al hopeloos achterbleef bij de rest. Bij diverse fabrieken van Sodiaal dumpten melkveehouders afgelopen week onder meer autobanden, zoals Franse boeren wel vaker doen als ze boos zijn. De relatie tussen de leden en de coöperatie lijkt meer bekoeld dan ooit. 
14 November 2022
canada

Nieuws Melk

Melkprijs Canada stijgt ook in 2023, maar met mate

De melkprijzen in Canada gaan volgend jaar verder omhoog. De Canadian Dairy Commission heeft een verhoging voorgesteld van zo'n 2 Canadese dollarcent per liter die vanaf februari 2023 moet ingaan. Daarmee valt de stijging wel fors lager uit dan dit jaar.
4 November 2022

Podcast Rondetafel RMV Hardenberg

Alles over markt, melkprijs, rendement en optimisme

Zijn het historische tijden op de zuivelmarkt? Wat zijn de verwachtingen voor de melkprijs? Hoe kan een melkveehouder dit jaar zijn hoge belastingaanslag afwenden? En is er überhaupt nog perspectief voor de melkveehouderij in ons land? Op de RMV in Hardenberg legden Eric de Lijster en Wouter Baan deze vragen voor aan Jetze Kempenaar (CEO Farmel), Henk Hanskamp (CEO Hanskamp) en Johan Dubbink (adviseur Alfa Accountants). 
27 Oktober 2022
melken

Nieuws melk

Melkveehouders stappen naar rechter om MTC

Een groep van voorlopig 30 melkveehouders die naar eigen zeggen door coöperatie Milk Trading Company (MTC) is gedupeerd, heeft advocaten in de arm genomen en bereidt een gang naar de rechter voor. De klacht tegen MTC is misleiding met termijncontracten voor zuivel en overtreding van de financiële wetgeving in België en Nederland.
24 September 2022
melk melken

Nieuws melk

Melkprijzen stijgen nog, maar in lager tempo

De gemiddelde melkprijs voor Nederlandse melkveehouders gaat nog steeds omhoog, maar in een langzamer tempo. In augustus kwam er gemiddeld nog geen 80 cent per 100 kilo bij. Voor september lijkt er nog minder bij te komen.
15 September 2022
melkveebedrijf koeien Verenigde Staten

Nieuws Melk

Voor melkveehouders VS is piek in melkprijs al voorbij

Europa is bepaald niet het enige werelddeel met hoge melkprijzen. Door een lage melkproductie wereldwijd zijn vrijwel overal de melkprijzen en dus ook de inkomsten van melkveehouders gestegen. De Amerikaanse melkveehouders zijn de piek in de betalingen al weer enkele maanden voorbij.
12 September 2022
koeien

Marktflits Zuivel

Fifty-fifty of melkprijs nog stap kan zetten

September staat voor de deur, wat betekent dat zuivelproducenten met nieuwe melkprijzen komen. Ondertussen toont de zuivelmarkt twee kanten, vertelt marktredacteur Wouter Baan in de marktflits van deze week. 
31 Augustus 2022
melkveebedrijf Verenigde Staten

Nieuws Melkaanvoer

Melkproductie VS omhoog, melkprijs omlaag

In juli lag de Amerikaanse melkproductie nipt boven het niveau van vorig jaar. Dit kan gezien worden als een trendbreuk, gezien de productie in de maanden daarvoor telkens achterbleef. De melkprijs in de Verenigde Staten is ondertussen over het hoogtepunt heen.
23 Augustus 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief