Melkprijzen

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

De melkprijzen zitten in het vierde kwartaal in de lift, zo geeft Rabobank in de nieuwe kwartaalupdate aan. Volgens sectormanager melkvee Daniëlle Duijndam komt dit door een combinatie van factoren. Ondanks de hogere uitbetalingsprijzen doen veehouders er volgens haar goed aan om de liquiditeiten scherp in de gaten te houden. Daarbij gaat Duijndam ook in op de World Dairy Map die recent verscheen, waarin de bank aangeeft dat de zuivelhandel mondiaal toeneemt. 
Eergisteren 15:00 uur
melk zuivel Verenigde Staten

Nieuws Melk

Canadese melkprijzen drie maanden bevroren

De melkprijs die Canadese boeren betaald krijgen wordt voorlopig niet verhoogd. In eerste instantie zou de prijs per 1 februari stijgen, maar die prijsstijging is na een oproep van supermarktorganisaties voorlopig uitgesteld.
22 November 2023
Danone

Nieuws Melk

Franse en Spaanse melkprijzen aan kop in EU

Het zijn dit jaar Spaanse en Franse zuivelbedrijven die de koplopers zijn in de Europese melkprijsvergelijking van de European Dairy Federation (EDF) en ZuivelNL. Ook het Finse Valio is een goede betaler.
17 November 2023
melken koeien

Analyse melk

2023 jaar met toch hoge melkprijs én weinig marge

Melkveehouders maken een moeilijk jaar door. De melkprijs is lager dan in 2022, terwijl allerlei kosten sterk zijn gestegen. Zo slecht als de melkprijs begin dit jaar leek te worden, pakt het ondertussen niet uit. Er wordt nog steeds een hoge melkprijs uitbetaald. Daarmee alleen blijft wel veel ongezegd.
14 November 2023
koeien

Achtergrond Podcast RMV

'Melkprijs kan weer terug naar 60 cent'

Na een periode met stevige verlagingen kan de melkprijs weer aan stijgen denken. De zuivelmarkt is na de zomervakantie onverwacht snel aangetrokken, waarmee de grondstofwaarde van melk duidelijk is toegenomen. 'Als je de melkprijs op basis van de huidige zuivelprijzen uitrekent, dan ligt de grondstofwaarde alweer tussen 45 en 48 cent.' Dit zei Rik Loeters fractievoorzitter van BBB in Gelderland en in het dagelijks leven zuivelhandelaar bij Trigona Dairy Trade dinsdag tijdens een live-podcast van Boerenbusiness op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg.
26 Oktober 2023
Ammerland

Nieuws melk

Duitse melkprijs behoorlijk lager dan vorig jaar

De gemiddelde Duitse melkprijs komt dit jaar ongeveer uit op €45,00 per 100 kilo. Dat is behoorlijk lager dan het topniveau van vorig jaar, maar wel de tweede hoogste prijs daarna voor de laatste jaren. Wel zijn de onderlinge prijsverschillen tussen noord en zuid sterk opgelopen, tot een record van €8,40 per 100 kilo.
23 Oktober 2023
melken

Nieuws melk

EMB vraagt opnieuw om productiebeperking melk

De European Milk Board (EMB) wil dat de Europese Unie maatregelen neemt om boeren over te halen minder melk te gaan produceren. Volgens voorzitter Kjartan Poulsen is een lagere productie hoognodig om de crisis op de markt te lijf te gaan. De boereninkomens moeten omhoog.
25 September 2023
koeien weidegang grazen

Nieuws Melk

Arla en DOC Kaas verlagen melkprijs niet verder

Ook DOC Kaas en Arla laten de melkprijzen voor augustus ongemoeid. Beide verwerkers...
31 Juli 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox