Agrifoto

Inside Voer

Handel in ruwvoer loopt goed door

16 April 2019 - Kimberly Bakker

De ruwvoermarkt staat nog steeds in het teken van stabiliteit, maar fouragehandelaren geven wel aan dat de handel op het moment goed doorloopt. Zorgt dit marktsentiment nog voor prijsmutaties?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De insiders geven aan dat de markt vergelijkbaar is met de voorgaande weken. "Er verandert weinig aan de prijzen, maar de handel loopt verder wel goed door. We mogen dus niet klagen", zo is het algemene sentiment in de markt. Daarentegen weet dit  sentiment niet voor prijsmutaties te zorgen, wat betekent dat de prijzen allemaal stabiel noteren.

Stabiele prijzen
Verschillende fouragehandelaren benoemen wel dat de stromarkt ietwat onder druk is komen te staan. Dit zorgt ervoor dat de bovenkant van de prijsranche iets gezakt is en uitkomt op maximaal €140. Dit heeft echter geen effect gehad op de gemiddelde stroprijs, want die blijft (zowel voor gerste- als tarwestro) staan op €135 per ton franco boerderij.

De prijs voor weidehooi noteert deze week wederom €205 per ton franco boerderij, wat overigens nog altijd ver boven het gemiddelde is. Snijmaïs wordt momenteel verkocht voor €60 per ton franco boerderij, waarbij de vraag nog altijd redelijk tot goed is. Bierbostel liet vorige week een daling zien, maar blijft deze week stabiel op €2,40 per procent droge stof.

De prijzen van rietzwenk, roodzwenk en veldbeemd blijven ook deze week stabiel op respectievelijk €165, €180 en €155 per ton franco boerderij. Hier wordt wel bij vermeld dat er weinig aanbod is van dit product, maar dat de vraag ook wat achterblijft.

Kuilgras nog altijd populair
Daarentegen is er nog wel altijd veel vraag naar kuilgras, al levert dit niet direct een hogere prijs op. De prijs blijft namelijk stabiel op €55 per ton franco boerderij. Engels raaigras noteert deze week €150 per ton franco boerderij, waar dit product vorige week nog een daling moest incasseren. Hier en daar is ook al een eerste snede gras van het land gehaald, al is deze vooral voor eigen gebruik.

Klik hier om alle voerprijzen en mutaties te bekijken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden