Shutterstock

Inside Melk

Ierse melkveehouder trekt een sprintje in maart

7 Mei 2019 - Eric de Lijster

De melkveehouders in Ierland hebben over maart een sprintje getrokken in de melkproductie. Daar waar de aanvoer eerst zo goed als gelijk liep aan het begin van 2018, nemen veehouders in maart een voorsprong. En dat vindt de Ierse zuivelindustrie niet erg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Ierse melkproductie komt over maart uit op 717.960 ton, zo blijkt uit de gegevens die het land heeft ingeleverd bij de Europese Commissie. Dat is een toename van 11,1% ten opzichte van maart vorig jaar. In de maanden januari en februari 2019 lag de melkproductie respectievelijk 4,5% en 2,5% hoger dan in dezelfde maanden in 2018. Daarbij moet wel worden gezegd dat de melkproductie in Ierland rond de jaarwisseling altijd op het seizoensgebonden dieptepunt zit.

Toejuichen van productietoename
De Ierse zuivelindustrie heeft geen problemen met de productietoename, maar juicht deze juist toe. Door een goede vraag vanuit de markt draaien veel fabrieken al op maximale capaciteit, meldt Agriland. Ook investeren zuivelconcerns als Dairygold en Glanbia in de uitbreiding van de verwerkingscapaciteit. De flexibiliteit in de verwerking is echter krap, zo constateert Agriland. Als een productielijn door problemen een tijdje stil ligt, kunnen andere verwerkers de melk (zoals in de regel gebruikelijk is) niet zomaar overnemen.

De melkveehouderij in Ierland werkt deze maand naar haar traditionele piek in de melkproductie toe. Dan ligt de aanvoer ruim boven 1 miljoen ton. Dat is bijna 7 keer zoveel als in de maand januari.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden