Agrifoto

Inside Voer

Voerprijzen zijn in beton gegoten

28 Mei 2019 - Kimberly Bakker

De voerprijzen lijken in beton gegoten. De vraag naar ruwvoer is minimaal, terwijl ook het aanbod niet overloopt. Wat doet dit met de ruwvoerprijzen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in ruwvoerproducten is minimaal. Volgens fouragehandelaren heeft dit onder meer te maken met het feit dat het afgelopen week weer geregend heeft. Ook heeft een groot deel van de veehouders de tweede snede binnen gehaald, wat betekent dat de voervoorraad voldoende is aangevuld. De handelaren geven overigens wel aan dat ze verwachten dat wanneer het droog blijft, de handel weer gaat toenemen.

Stabiele prijzen
Doordat de vraag en het aanbod beiden minimaal zijn, worden de prijzen op de markt niet beïnvloed. De prijs van stro (zowel tarwe- als gerstestro) blijft dan ook stabiel op €132,50 per ton franco boerderij. De prijs bevindt zich inmiddels als sinds week 11 van dit jaar rond dit niveau. Ook de prijs van weidehooi blijft stabiel en noteert dus wederom €210 per ton franco boerderij. De prijs ligt overigens nog altijd boven vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde.

De prijs van kuilgras blijft staan op €50 per ton franco boerderij en voor Engels raaigras worden nog steeds prijzen van circa €150 per ton franco boerderij genoemd. De prijs van bierbostel stond enige tijd onder druk, maar daar is nu geen sprake van. De prijs blijft dan ook stabiel op €2,25 per procent droge stof.

Is goede kwaliteit snijmaïs uitverkocht?
Verschillende handelaren laten weten dat de goede kwaliteit snijmaïs op begint te raken. Daarentegen ligt de prijs nog steeds erg hoog. Voor maïs met ongeveer 320 gram zetmeel wordt nog steeds €65 tot €67 betaald. De prijs blijft deze week dan ook staan op €67 per ton franco boerderij. Wel laten de handelaren daarbij weten dat het steeds meer zoeken is naar de goede kwaliteit.

Ook zijn er weer aardappelsnippers uit Frankrijk beschikbaar. Dit product wordt verkocht voor €43 tot €44 per ton franco boerderij. De prijzen voor roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd blijven staan op respectievelijk €180, €170 en €155 per ton franco boerderij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden