Shutterstock

Inside Melk

Opleving fosfaatprijs van korte duur

29 Mei 2019 - Wouter Baan

De fosfaatrechtenmarkt heeft enerverende dagen achter de rug. De prijzen liepen pijlsnel op, maar zijn inmiddels weer teruggezakt naar het oude niveau.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nadat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) afgelopen week in een Kamerbrief bekendmaakte de verplichte afroming naar 20% te verhogen, begon er een prijsrally op de fosfaatrechtenmarkt. In luttele dagen pluste de prijs met €15. Volgens diverse handelaren zijn er afgelopen weekend dan ook relatief veel rechten verhandeld.

Prijs op retour
De prijsstijging is echter van korte duur, want ondertussen zijn de prijzen bijna weer terug op het 'oude niveau'. De DCA-notering fosfaatrechten stijgt deze week met €2 tot €160 per recht. De prijzen van leaserechten bewegen nabij de €30 per recht.

De handelaren zijn nog onzeker wat de impact van de maatregel gaat zijn. Het is aannemelijk dat de animo om rechten te verleasen of te verkopen, daalt. Echter, tegelijkertijd opteren diverse Kamerleden om een gedeelte van de leaserechten vrij te stellen van een verplichte afroming.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden