Shutterstock

Inside Melk

Amerikaanse melkaanvoer nipt in het rood

20 Juni 2019 - Wouter Baan

Net zoals in Europa piekt ook de melkaanvoer in de Verenigde Staten in de maand mei. De Amerikaanse zuivelproducenten collecteerden voor de tweede keer dit jaar minder melk dan in 2018.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in de 24 belangrijkste zuivelstaten kwam in mei uit op 8,22 miljoen ton melk, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Dat is 0,1% minder dan in dezelfde maand in 2018, waaruit kan worden opgemaakt dat de Amerikaanse melkaanvoer afvlakt. In maart kleurde de melkaanvoer ook al rood, maar in april volgde toen weer een kleine plus. 

Plussen in Texas en Californië
Vooral de middelgrote melkveestaten (zoals Minnesota en New Mexico)  produceerden over mei minder melk. In de grotere melkveestaten (zoals Californië, Texas en New York) is juist sprake van een productietoename. Het aantal geregistreerde melkkoeien steeg tussen april en mei met 5.000 naar 8,79 miljoen stuks. Daarmee is de dalende trend die vorig jaar juni werd ingezet, doorbroken.

Het bovenstaande kan een signaal zijn dat Amerikaanse melkveehouders nu meer vertrouwen hebben in de melkprijs. Dat is niet vreemd, want de prijs van Klasse III (standaard melk) zit al 3 maanden op rij in de lift. In april noteerde de melkprijs $17,70 per CWT (=50,8 kilo), wat neerkomt op €34,72 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden