Shutterstock

Analyse Kaas

Kaasmarkt wacht op nieuwe impulsen

20 Juni 2019 - Wouter Baan

De kaasmarkt is duidelijk op zoek naar nieuwe impulsen. De DCA-foliekaasnoteringen (Gouda en Edam) verloren over de afgelopen week al terrein en die trend is nog niet gestopt. 

"In de kaashandel wordt momenteel om elkaar heen gedraaid", zo zeggen een aantal handelspartijen. Hierdoor staan de kaasprijzen op de korte termijn onder druk, al zijn de vooruitzichten voor de langere termijn niet per se heel negatief.

Negatieve vetmarkt 
Er wordt verwezen naar droogte in Oost-Europa, wat de beschikbaarheid van melk kan beperken. Voorlopig beïnvloedt dit de zuivelmarkt nog niet. De kaasprijzen worden nu vooral beïnvloed door het negatieve sentiment in het melkvet. De boterprijs van ZuivelNL zakte met €5 tot €380 per 100 kilo, al liggen de actuele marktprijzen aanzienlijk lager. 

De DCA-foliekaasnotering voor Gouda daalt deze week met €0,03 tot €2,82 per kilo. De DCA-notering voor Edam levert €0,01 in tot €2,78 per kilo. De verwachting is dat de bodem in de markt is bereikt.

Dit artikel hoort bij het abonnement Boerenbusiness Melk & Voer Pro. De komende periode kunt u de wekelijkse kaasanalyse van Boerenbusiness tijdelijk gratis ter kennismaking lezen. 

Bekijk hier de laatste noteringen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden