Shutterstock

Analyse Kaas

Hebben kaasprijzen bodem gevonden?

27 Juni 2019 - Wouter Baan

De dalende botermarkt oefent ondertussen al een paar weken een negatieve invloed uit op de kaasprijzen. Dit sentiment kan nu wellicht worden beëindigd, want de boterprijzen lijken een bodem te hebben gevonden op €3.600 per ton. Dit maakt dat ook de kaasprijzen een bodem zoeken, al is de vraag nog altijd zwak.

De hoge temperaturen in verschillende delen van Europa zorgen voor een dip in de melkproductie. Dit kan ook de kaasmarkt een positieve prikkel geven, maar vooralsnog zijn die signalen niet zichtbaar.

Noteringen
Op basis van de opgaven stijgt de DCA-foliekaasnotering deze week met €0,01 tot €2,83 per kilo. Deze stijging kan gezien worden als een correctie. De DCA-notering voor Edam daalt daarentegen met €0,03 in tot €2,73 per kilo.

Dit artikel hoort bij het abonnement Boerenbusiness Melk & Voer Pro. De komende periode kunt u de wekelijkse kaasanalyse van Boerenbusiness tijdelijk gratis ter kennismaking lezen. 

Bekijk hier de laatste noteringen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden