Shutterstock

Inside Melk

Ierse melkproductie nadert rap niveau van Nederland

2 Juli 2019 - Eric de Lijster

De Ierse melkveesector heeft in mei een flinke spurt gemaakt in de melkproductie. De melkplas dijt zelfs zo uit dat Ierland in de vijfde maand van 2019 rap bij de tanende Nederlandse melkproductie in de buurt komt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Ierland rapporteert over mei van dit jaar een recordhoge melkproductie: ruim 1,13 miljoen ton. Dit is ruim 10,8% meer dan in mei 2018. In april nam de melkaanvoer al met ruim 15% toe, ten opzichte van vorig jaar. De Ierse zuivelsector is de laatste maanden sowieso booming. Fabrieken draaien op maximale capaciteit en de groei van de Ierse melkveehouderij (in combinatie met de gunstige weersomstandigheden) helpen een stijgende productie een handje. 

In de buurt van Nederland
De melkproductie van Ierland komt rap in de buurt van Nederland. Ons land produceerde in mei net iets meer dan 1,2 miljoen ton. Dat betekent overigens niet dat Ierland een bedreiging vormt voor de onze positie in de Europese Unie, gezien de Ierse melkproductie in de maanden buiten het weideseizoen naar beneden keldert. Het zegt echter wel wat over de potentie die Ierse zuivel heeft.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden