Shutterstock

Inside Voer

Nog geen vuurwerk op voermarkt

9 Juli 2019 - Kimberly Bakker

Er is nog altijd geen sprake van vuurwerk op de voermarkt. De markt is stabiel en het lijkt erop dat (melk)veehouders op het moment voldoende voorraad hebben. Komt daar binnenkort verandering in?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens verschillende fouragehandelaren hebben de meeste veehouders op het moment nog voldoende voorraad, waardoor de aankoop van voer niet de hoogste prioriteit heeft. De liquiditeitspositie van veehouders is immers nog steeds niet geweldig. Dit zorgt ervoor dat er nog niet bijster veel handel is in de nieuwe weidehooi. De prijs blijft dan ook stabiel op €160 per ton franco boerderij.

Ook de handel in nieuwe gerstestro is niet bijzonder te noemen, al laten sommige handelaren ook weten dat dit nog niet overal beschikbaar is. In het noorden van het land wordt bijvoorbeeld pas sporadisch gehandeld in nieuwe stro, terwijl het zuiden al meer aanbod uit Frankrijk heeft. De prijs blijft stabiel aan vorige week: €110 per ton franco boerderij.

Bierbostel omlaag
Terwijl de prijzen van weidehooi en stro stabiel blijven, laat de prijs voor bierbostel wel een daling zien. Vanwege de aanstaande zomerperiode is meer product beschikbaar, waardoor de prijs met €0,15 gedaald is tot €2 per procent droge stof. De verwachting is dat de prijs op termijn nog verder kan dalen, mits het weer zonnig wordt.

De prijs voor kuilgras blijft staan op €50 per ton franco boerderij. Ook de handel in Engels raaigras is niet extreem, waardoor de prijs stabiel blijft op €150 per ton franco boerderij. Van voeraardappelen is zo goed als geen aanbod beschikbaar, wat maakt dat de prijs blijft staan op €45 per ton franco boerderij.

De prijzen van snijmaïs zijn nog steeds afhankelijk van de kwaliteit, maar wat betreft de handel verandert er weinig. De prijs blijft daarom opnieuw staan op €67 per ton franco boerderij, waarbij de prijs voor (zeer) goede kwaliteit fors hoger kan liggen. De prijzen voor roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd blijven stabiel op respectievelijk €180, €170 en €155 per ton franco boerderij.

Weer is bepalend
Of de markt binnenkort wel voor vuurwerk gaat zorgen, is op dit moment nog lastig te voorspellen. Volgens de handelaren zal met name het weer bepalend zijn voor de kooplust bij veehouders. "Mocht dit weertype de komende 2 tot 3 weken aanhouden, dan wordt wel verwacht dat er voer bijgekocht moet worden. Het is in diverse delen van het land immers al zeer droog", zo laten verschillende handelaren weten. 

Bekijk alle mutaties en noteringen hier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden