Shutterstock

Nieuws Mengniu

Chinese Mengniu richt pijlen op Uruguay

15 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Mengniu Dairy, de tweede grootste zuivelaar van China, heeft een overeenkomst afgesloten met Conaprole in Uruguay. Het doel van deze samenwerking is vooral om de handel tussen de 2 landen te verbeteren.

De overeenkomst met Conaprole is in lijn met de ambitieuze plannen van de Chinese zuivelaar om de afzetmarkt uit te breiden. Op deze manier wil het in China zelf kunnen blijven concurreren met Yili Group. "We zijn de eerste Chinese zuivelonderneming die de wereldmarkt betreedt, en dus is het onze prioriteit om in te zetten op globalisering", zo meldt Lu Minfang, de CEO van Mengniu, in een persverklaring.

"Mengniu houdt de wereldmarkt nauwlettend in de gaten, om zodoende zuivelproducten te produceren die kunnen gaan concurreren met alle topproducten op de buitenlandse markten", zo vervolgt de directeur. Het Chinese bedrijf is momenteel actief in 10 buitenlandse landen (Australië, Singapore, Maleisië, Cambodja, Myanmar, Mongolië, Nieuw-Zeeland).

Grote speler
Conaprole (Cooperativa Nacional de Productores de Leche) is een van de grootste coöperaties van Uruguay. De coöperatie verwerkt circa 75% van alle melk die in Uruguay geproduceerd wordt. Het bedrijf is daarnaast de tweede grootste exporteur van zuivelproducten binnen Latijns-Amerika. De verwerker exporteert momenteel naar meer dan 60 landen. Uruguay zelf is de negende grootste zuivelexporteur ter wereld en dat biedt volgens de CEO grote kansen voor het bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Precisiefermentatie levert nog geen volwaardige melk

Nieuws Jaarcijfers 2022

Chinese zuivelgigant Yili groeit ongebreideld verder

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden