Nieuws Kalveren

Gebroeders Fuite stopt met Deense voergeldstallen

19 Augustus 2019 - Redactie Boerenbusiness

Mengvoeronderneming Gebroeders Fuite stopt met het project voor rosévleeskalveren in Denemarken. In 2017 startte Fuite, in samenwerking met Arentoft Agro, de Deense onderneming. Die heeft als doel een jaarlijks omzet van 4.500 rosévleeskalveren in voergeldstallen. 

De private slachterij Kare Beef zou de kalveren in Denemarken slachten, maar de laatste 2.000 kalveren worden in Nederland geslacht. De reden waarom Gebroeders Fuite stopt met de Deense voergeldstallen voor de rosékalfsvleesproductie is de lagere prijs voor dit vlees in Denemarken, vergeleken met de omliggende landen. Het prijsverschil zou ongeveer €0,50 per kilo geslacht gewicht bedragen.

Voederconversie
Wat op papier een kansrijk project (gezien het succes van de Gebroeders Fuite met rosékalfsvlees in Nederland) leek, werd dus geen werkelijkheid in Denemarken. Er moesten extra strooiselkosten worden gemaakt en de arbeidskosten bleken hoger dan begroot.

Ook is het aantrekkelijker de kalveren in Nederland op een leeftijd van 8 maanden te slachten, dan in Denemarken (waar op een leeftijd van 12 maanden wordt geslacht). Juist in deze leeftijdsfase wordt de voederconversie snel ongunstiger.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden