Denemarken

Denemarken

Nieuws Varkens

Barsten in groeitrend Deense varkensstapel

Hoewel de varkensprijzen al sinds lange tijd onder druk staan voerden Deense varkenshouders de dieraantallen toch telkens wat op. Deze trend lijkt nu gestopt.
22 December 2021
Polen varkens - agri

Nieuws Varkens

Poolse boer verkoopt graan en doet varkens in de ban

12 November 2021
varkenshouderij Denemarken

Inside Varkens

Denen breiden zeugenstapel verder uit

De varkensstapel in Denemarken lijkt af te koersen op verdere groei. Hoewel het totaal aantal varkens dat op 1 juli 2021 op Deense bedrijven werd geteld ongeveer gelijk was aan het aantal van een jaar eerder, werden er wel aanzienlijk meer zeugen gehouden.
19 Augustus 2021
varkens - agri

Inside Varkens

Brexit vergroot Chinees aandeel in Deense export

Brexit heeft voor verschuivingen gezorgd in de exportstromen van Deens varkensvlees. Het exportvolume naar het Verenigd Koninkrijk heeft een flinke veer gelaten. In de eerste maanden van het jaar profiteerden de Denen nog wel van een sterke Chinese vraag naar varkensvlees.
23 Juni 2021
soja - agri

Nieuws Ontbossing

Denemarken wil over op duurzame soja

Het landbouwministerie in Denemarken streeft ernaar dat per 2021 ongeveer 20% van de soja-import van het land afkomstig moet zijn van ontbossingsvrije bronnen. Het jaar daarop moet dat percentage toenemen tot 40%.
2 September 2020
Danish Crown

Nieuws Varkens

Corona verstoort Duits-Deense varkensstatistiek

In Denemarken is het aantal aanwezige slachtvarkens met 11 procent gestegen in het tweede kwartaal van 2020. En in Duitsland groeide het aantal geslachte vleesvarkens in de ene deelstaat flink, terwijl de andere deelstaat juist een forse daling noteerde.
24 Augustus 2020
Coronavirus

Nieuws Coronacrisis

Deense experts: varkens ongevoelig voor corona

Uit Deens wetenschappelijk onderzoek blijkt dat varkens niet ziek worden van het coronavirus. Het onderzoek komt overeen met eerder gepubliceerde resultaten van Chinees onderzoek.
13 Juli 2020
biologisch pastinaak

Achtergrond Biologisch

Waarom Denemarken koploper is in biologisch

Denemarken is wereldwijd marktleider in biologisch voedsel met een marktaandeel van 12% in de Deense detailhandel. Het 30 jaar oude 'biologisch logo' is eén van de pijlers van de Deense succesfomule.
23 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden