Shutterstock

Nieuws Subsidie

Vleeskalverhouder kan subsidie krijgen

22 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Vleeskalverhouders in Nederland kunnen tussen 1 september en 30 september subsidie aanvragen voor investeringen in ammoniakreducerende apparaten of nieuwe diervriendelijke stalvloeren. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) donderdag 22 augustus.

Het budget voor 2018 en 2019 bedraagt gezamenlijk €20 miljoen, verdeeld over €7,5 miljoen voor ammoniakreducerende apparaten en €12,5 miljoen voor stalvloeren. De subsidie bedraagt maximaal 40% van de investering. Voor de ammoniakreducerende maatregelen ligt het maximumbedrag op €100.000 per vleeskalverhouder.

Complete aanvraag
RVO.nl meldt duidelijk dat alleen de complete aanvragen in aanmerking komen voor de subsidie, waarbij het sturen van de offerte en plattegrond vereisten zijn. Het is eveneens mogelijk deze subsidie aan te vragen voor het infrezen van bestaande roostervloeren of de aanschaf van nieuwe roostervloeren.

Het is echter niet mogelijk de subsidie aan te vragen voor tweedehands ammoniakreducerende apparaten, de loonkosten, afschrijvingskosten en btw-kosten. Daarnaast moeten de ammoniakreducerende maatregelen ook beschreven staan in de Regeling Ammoniak en veehouderij, waarmee vaststaat dat de uitstoot van ammoniak, geur en/of fijnstof in de stal beperkt wordt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden