Agrifoto

Inside Voer

Bierbostel en stro doen stapje omlaag

27 Augustus 2019 - Kimberly Bakker

Terwijl vorige week de prijs voor snijmaïs onder druk stond, staan deze week de prijzen van bierbostel en stro onder druk. Voor beide producten geldt dat er meer aanbod dan vraag is, waardoor de prijzen noodgedwongen een stapje terug moeten doen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van snijmaïs stond vorige week iets onder druk, maar heeft deze week weer een stabiel niveau gevonden. De prijs blijft namelijk staan op €65 per ton franco boerderij. De kwaliteit is echter bepalend, waardoor er ook uitschieters naar €50 en €68 per ton franco boerderij zijn. Voor deze markt geldt wel dat het aanbod (veel) groter is dan de vraag, wat vooral komt door het feit dat de nieuwe oogst verwacht wordt. Handelaren melden dat de eerste nieuwe snijmaïs waarschijnlijk met circa 14 dagen beschikbaar komt.

Stap terug voor stroprijs
De stroprijs staat deze week onder druk en doet daarom noodgedwongen een stapje terug. De prijs (zowel voor tarwe- als gerstestro) komt uit op €100 per ton franco boerderij. De handelaren laten daarbij weten dat de prijs in het zuiden van het land nog iets lager ligt en in het noorden iets hoger, in verband met de transportafstand.

Door de relatief gunstige weersomstandigheden is er bijna geen product verloren gegaan, waardoor het aanbod ruim voldoende is. Daarentegen is de vraag vanuit (melk)veehouders niet spetterend te noemen, waardoor er een onbalans is ontstaan tussen deze factoren.

Ook de prijs van bierbostel zet een stapje omlaag. De prijs zakt van €2,30 per procent droge stof tot €2,25 per procent droge stof. Ook hier geldt dat vraag en aanbod niet in balans zijn. Daarnaast is de handel in roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd over, waardoor de prijzen voor deze week stabiel blijven op €145, €130 en €135 per ton franco boerderij.

Prijs weidehooi houdt stand
Er is niet alleen minder vraag naar stro, want ook weidehooi lijkt niet erg populair. Toch houdt de prijs stand, wat onder andere komt door het feit dat er weinig product beschikbaar is. De prijs blijft staan op €150 per ton franco boerderij. Afhankelijk van de kwaliteit kan de prijs nog variëren van €130 tot €160 per ton franco boerderij.

Afgelopen week is mondjesmaat handel geweest in aardappelproducten. De prijs ligt hierbij rond de €30 per ton franco boerderij. Het gaat vooral om afgekeurd product dat op korte termijn (3 à 4 dagen) verhandeld moet worden.

Alle prijzen en mutaties zijn hier te bekijken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden