Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina bouwt toch geen fabriek in Bedum

2 September 2019 - Kimberly Bakker

FrieslandCampina gaat tóch geen megafabriek bouwen in het Groningse dorp Bedum. Dit besluit zorgt er eveneens voor dat de omlegging van waterweg 'het Boterdiep' definitief van de baan is.

De coöperatie was van plan een nieuwe melkpoederfabriek te bouwen in Bedum. Deze zou veel groter moeten worden (2 poedertorens van elk 50 meter hoog) dan de bestaande vestiging aan Boterdiep Westzijde. Echter, voor de bouw van de fabriek is het noodzakelijk dat 'het Boterdiep', een waterweg die dwars door Bedum stroom, gedempt en verlegd wordt.

Het verleggen en dempen van de waterweg viel niet in goede aarde bij de inwoners van het Groningse dorp, die in protest gingen. Zuivelcoöperatie FrieslandCampina laat nu weten dat het rekening houdt met de protesten en daarom afziet van de bouw. Ook speelt mee dat er meer vraag is naar PlanetProof- en VLOG-melk.

Nog steeds plannen
Het bedrijf laat echter wel weten dat het nog steeds uitbreidingsplannen heeft in Bedum. "We kijken nu naar mogelijkheden op de huidige locatie", zo meldt het bedrijf bij het Financieele Dagblad. "Als toch wordt gekozen voor een nieuwe fabriek, dan wordt deze in ieder geval minder groot en minder hoog."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

FrieslandCampina rolt loper verder uit voor boer

Nieuws Melk

Opnieuw verlies in Nigeria voor FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden