Shutterstock

Inside Voer

Ruwvoerprijzen maken pas op de plaats

10 September 2019 - Kimberly Bakker

Er is momenteel weinig handel op de voermarkt. Dit maakt dat de prijzen deze week een pas op de plaats maken. Volgens de handelaren barst de markt pas weer los als de eerste snijmaïs op de markt gebracht wordt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De meeste (melk)veehouders wachten op de nieuwe oogst van snijmaïs, waardoor er bijna niet meer gehandeld wordt in de oude oogst. Dit zorgt ervoor dat de prijs deze week blijft staan op een gemiddelde van €65 per ton franco boerderij. Fouragehandelaren spreken over een 'stilte voor de storm', gezien de verwachting is dat de eerste snijmaïs volgende week op de markt komt. Als het weer goed blijft, kan er dit weekend gehakseld worden.

Stabiele prijzen
De prijs voor stro (zowel gerste- als tarwestro) staat deze week iets onder druk, maar weet zich wel staande te houden. Dat betekent dat de prijs op €100 per ton franco boerderij blijft staan. Daarbij melden handelaren wel dat het niet de verwachting is dat de prijs nog een glijvlucht omlaag gaat maken. De prijs van weidehooi blijft deze week stabiel op €140 per ton franco boerderij.

In Engels raaigras is zo goed als geen handel, al is ook het aanbod niet groot. Dit maakt dat de prijs blijft staan op €110 per ton franco boerderij. Er is wel iets meer handel in kuilgras, maar dat zorgt er niet voor dat de prijs stijgt. Ook deze prijs blijft stabiel en noteert deze week €50 per ton franco boerderij. Bierbostel noteert wederom stabiel op €2,25 per procent droge stof.

Volgens handelaren zijn roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd zo goed als uitverkocht. De prijzen blijven daarom staan op respectievelijk €145, €130 en €135 per ton franco boerderij. In voeraardappelen is op dit moment weinig handel.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox