Shutterstock

Inside Melk

Melkaanvoer in Polen blijft records verbreken

30 September 2019 - Kimberly Bakker

De melkveehouders in Polen stapelen record op record. Terwijl in vrijwel alle voorgaande maanden van dit jaar (op juni na) al een recordproductie werd gerealiseerd, komt de productie ook in augustus op het hoogste niveau sinds 2004 uit. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Commissie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over augustus hebben de Poolse melkveehouders 1,029 miljoen ton melk geproduceerd. Dat is het hoogste niveau sinds 2004, maar wel circa 2,5% minder dan vorige maand. Dit is overigens niet verwonderlijk, want als we kijken naar de seizoenmatige trend, dan zien we dat de melkproductie in de maand augustus altijd wat afneemt. De verwachting is dat deze daalt tot het dieptepunt in november bereikt is.

Recordproductie
Vergelijken we de Poolse melkproductie echter met de voorgaande jaren, dan is duidelijk dat de melkveehouders in het land voluit produceren. In vergelijking tot vorig jaar ligt de melkproductie over de maand augustus namelijk zo’n 2,2% hoger: 1,029 miljoen ton versus 1,007 miljoen ton melk in 2018. Ook ten opzichte van het 5-jarig gemiddelde is de melkproductie dit jaar fors hoger: +4%.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden