Shutterstock

Inside Melk

Europese melkaanvoer weer voor op vorig jaar

30 September 2019 - Kimberly Bakker

Terwijl de melkaanvoer in de Europese Unie in juni onder het niveau van vorig jaar uitkwam, komt deze over de maand juli juist net iets boven dat niveau uit. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Commissie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Melkveehouders in de Europese Unie hebben over de maand juli in totaal 13,61 miljoen ton melk geproduceerd, wat evenveel is als in de afgelopen maand. Dit is redelijk opvallend, gezien de melkproductie tussen juni en juli doorgaans een daling laat zien. Dit zorgt er ook voor dat de Europese melkaanvoer hoger ligt dan vorig jaar, want toen kwam de melkproductie in juli uit op 13,53 miljoen ton (-0,5%).

Hoewel de Europese melkproductie al bijna het gehele jaar stabiel is aan vorig jaar, noteert deze wel boven het niveau van het 5-jarig gemiddelde. Het gemiddelde voor de voor de maand juli komt uit op 13,37 miljoen ton melk, wat circa 1,8% minder is dan dit jaar. Dat het gemiddelde fors lager noteert, komt onder meer doordat in 2016 benedengemiddeld gemolken werd. In dat jaar bedroeg de melkproductie over juli 13,03 miljoen ton melk.

Daling in het verschiet
Hoewel de maand juli de trend breekt door geen daling in te zetten, is de verwachting dat de melkaanvoer in de komende maand naar beneden zal gaan. Uit de eerste cijfers van de melkproductie van de maand augustus blijkt bijvoorbeeld dat Polen 2,5% minder produceert. Ook Ierland en het Verenigd Koninkrijk remmen de melkproductie over augustus af.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden