Shutterstock

Inside Melk

Fosfaatrechten dalen in een week stevig in waarde

3 Oktober 2019 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Fosfaatrechten zijn in de afgelopen week flink minder waard geworden. Het aanbod van stoppende melkveehouders is nog steeds royaal, terwijl het gros van de kopers geen haast heeft en kijkt waar de bodem in de fosfaatrechtenmarkt komt te liggen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De DCA-notering fosfaatrechten komt in week 40 uit op €125 per kilo. Dit is maar liefst €8 minder dan vorige week. Hierdoor komt de waarde van fosfaatrechten voor het eerst sinds het voorjaar van 2017 onder de €130 per kilo te liggen. De duikvlucht van de prijs kwam eigenlijk pas over de afgelopen dagen tot stand.

Markt leunt op aanbod
De aanbevelingen van de commissie Remkes, om de stikstofuitstoot te beteugelen, hadden niet direct effect op de fosfaatrechtenmarkt. Pas aan het einde van vorige week tikte de notering namelijk het niveau van €130 aan, waarna deze daar even op bleef bivakkeren. Toen deze weerstand eenmaal was gebroken, was er geen houden meer aan en daalde de prijs snel in waarde.

De fosfaatrechten blijven een markt die op het aanbod leunt. Weliswaar vinden er transacties plaats, maar het merendeel van de kopers is actief in het informeren naar het prijsverloop zonder daadwerkelijke tot koop over te gaan. Waar de prijsdaling eindigt, is voor de handel nog koffiedik kijken.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden