Shutterstock

Inside Melk

Melkproductie in Nieuw-Zeeland koersvast

23 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De melkveehouders in Nieuw-Zeeland werken inmiddels naar het hoogtepunt in de melkaanvoer toe, zo laten de cijfers van overheidsinstantie DCANZ zien. De melkaanvoer is overigens behoorlijk koersvast, want de verschillen met afgelopen jaar en het 5-jarig gemiddelde zijn minimaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkproductie in Nieuw-Zeeland komt in de maand september uit op 2,664 miljoen ton melk, wat zo goed als een verdubbeling is ten opzichte van vorige maand. Dat is overigens niet opvallend. Als we kijken naar de seizoensmatige trend, dan is duidelijk zichtbaar dat de melkaanvoer in deze periode van het jaar altijd fors stijgt.

Koers blijft gelijk
Vorig jaar kwam de melkaanvoer over september uit op 2,682 miljoen ton, wat betekent dat de melkproductie dit seizoen slechts circa 0,6% lager is. Ook in vergelijking tot het 5-jarig gemiddelde is maar een kleine mutatie zichtbaar. Het gemiddelde voor deze maand komt namelijk uit op 2,598 miljoen ton, wat ongeveer 2,5% lager is dan gemiddeld dit jaar.

Wanneer we een blik werpen op de toekomst, kunnen we in ieder geval met zekerheid stellen dat de melkproductie de komende maand nog iets hoger ligt dan in september. De melkproductie in Nieuw-Zeeland bereikt doorgaans namelijk een hoogtepunt in de maand oktober. Daarna zal de melkaanvoer naar verluidt weer afnemen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden