Agrifoto

Inside Voer

Tekort aan bierbostel stuwt prijs omhoog

22 Oktober 2019 - Kimberly Bakker

De voermarkt staat deze week voornamelijk in het teken van bierbostel. Er is namelijk een onbalans ontstaan tussen vraag en aanbod, waardoor de prijs stappen omhoog maakt. Ook de prijs van snijmaïs zet weer een klein stapje omhoog.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Aangezien een aantal brouwerijen de productie hebben stilgelegd, is een tekort ontstaan aan bierbostel. Dit leidt ertoe dat de prijs deze week met €0,10 stijgt naar €2,60 per procent droge stof. Daarbij wordt de wachttijd momenteel ingeschat op minimaal 3 à 4 weken. Overigens is deze trend niet geheel vreemd, want ieder jaar is het in deze periode van het jaar iets moeilijker om bierbostel in te kopen.

Snijmaïs verder omhoog
Daarnaast doet ook de prijs van snijmaïs deze week nog een klein stapje omhoog. De prijs stijgt met €0,50 naar €58 per ton franco boerderij. Dit is hoofdzakelijk doordat de verwachting is dat de handel aan het einde van volgende week voorbij is en hier en daar toch nog wat product bijgekocht moet worden. Kortom: de vraag overstijgt momenteel het slinkende aanbod.

De prijs van weidehooi blijft deze week wel staan en noteert €160 per ton franco boerderij. Ook de handel in stro gaat rustig zijn gangetje. Dat zorgt ervoor dat de prijs deze week wederom op €105 per ton franco boerderij staat. Volgens de handelaren is het niet de verwachting dat hier op korte termijn nog verandering in gaat komen.

Weinig handel
In zowel Engels raaigras als kuilgras is op dit moment weinig handel. Dit maakt dat de prijs voor Engels raaigras blijft staan op €110 per ton franco boerderij en die van kuilgras op €50 per ton franco boerderij. Veldbeemd, roodzwenk en rietzwenk zijn zo goed als uitverkocht, waardoor de prijzen stabiel blijven aan vorige week.

Alle prijzen en mutaties zijn hier te vinden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox