FrieslandCampina

Nieuws Jaarcijfers 2019

Miljoenenverlies voor RFC in Pakistan

23 Oktober 2019 - Wouter Baan - 13 reacties

FrieslandCampina Engro Foods Pakistan heeft in de eerste 9 maanden van 2019 een verlies geboekt van omgerekend €4,6 miljoen.

De resultaten laten duidelijk een veer, want in dezelfde periode vorig jaar zorgden de Pakistaanse activiteiten van de zuivelcoöperatie nog voor een winst van bijna €3 miljoen. Dit terwijl de omzet over de eerste 9 maanden van dit jaar met 20% groeide tot €164 miljoen.

Deze omzetgroei pakt overigens wel enigszins geflatteerd uit, doordat de afzetprijzen van zuivelproducten zijn verhoogd door de gedevalueerde Pakistaanse roepie.

Toegenomen concurrentie
De reden van de ommekeer ligt ten grondslag in oplopende kosten. De analisten wijten het verlies daarnaast aan de toegenomen concurrentie, waardoor de marge onder druk staat. In 2016 stapte FrieslandCampina in de Pakistaanse melkplas, vanwege het groeipotentieel op die markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
13 reacties
Karel 23 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10884430/miljoenenverlies-voor-rfc-in-pakistan]Miljoenenverlies voor RFC in Pakistan[/url]
Vandaar dat de garantieprijs met 1 cent moet zakken,dan kun je het gat met leden geld dichten.
Ik geloof dat de ledenraad moet opstappen,het is tijd voor nuchter boeren verstand.
De direktie en de raad van commisarissen heeft ook een schop onder de kont nodig!!
Ton Westgeest 23 Oktober 2019
Je hoeft niet te zeggen dat jullie niet gewaarschuwd zijn.....Als een moslim het kwijt wil, ga je daar als Nederlands bedrijf toch niet zitten!

Wel leveren niet gaan zitten.! Nu maar hopen dat het terrorisme weg blijft..... Pakistan en Afghanistan zijn enge landen.
economniet 23 Oktober 2019
peanots
schoenmakers 1 23 Oktober 2019
De grootverdieners willen bonussen als ze het goed doen, laat ze dan ook het risico lopen als ze het fout doen, ik denk dat die figuren, die zo goed zijn dat ze zoveel menen te moeten verdienen, wel zoveel zelfvertrouwen hebben dat ze dat wel aandurven
peter 23 Oktober 2019
Heb gesproken met ledenraadslid deze heeft mij vele argumenten opgenoemd waarom de leden melkprijs volgend jaar omlaag gaat en waarom ze niet naar de leden willen luisteren. Degene met wie ik gesproken heb zegt dat de ledenraadsleden het het beste met de coöperatie voor hebben en het dus goed vinden dat de Leden al jaren het gelach (1miljard euro verdampt) betalen. En blijven betalen want we hebben volgens dit ledenraadslid de hoogste melkprijs!! ondanks dat het eigen vermogen blijft dalen en er een gebrek aan geld begint te ontstaan!!!

ik begrijp het niet meer, tevens heb ik aangegeven dat het niet normaal is dat de eigenaren (12000leden) salaris moeten inleveren en werknemers (24000) loonsverhoging krijgen! tevens is het niet normaal dat dubbel zoveel werknemers als boeren zijn!!

RFC wil dat nog meer boeren stoppen een andere gedachtegang heb ik niet meer! Mijn vraag is Hoeveel stoppers en wie betaald de stoppers (leden) uit?
Kees 23 Oktober 2019
Het blijft bijzonder dat RFC blijft investeren in deze onstabiele landen.
Bert 23 Oktober 2019
Als je als jonge boer en net het bedrijf van je ouders hebt overgenomen het plan wat RFC nu voor ogen heeft met de garantieprijs goedkeurd ,dan ben je het niet waard om nog verder te boeren.
Bas 23 Oktober 2019
Denk dat het tijd is, om met een stoet trekkers naar Amersfoort te gaan! Om een eind te maken aan al dat gezeik met kringloopwijzer en koekompas! En dan zeggen dat de consument daar om vraagt! In China vragen ze daar echt niet naar! En die willen er al helemaal niet extra voor betalen! Laat ze al dat personeel de deur uit gooien die niet bezig is met het verbreken van de melk dat scheelt al een hoop!
Bertus 23 Oktober 2019
Tja we zijn er weer. Garantie prijs met 1 cent verlagen om vervolgens aan de andere kant 1 cent extra te geven voor plannet proef. Wie houd wie nou voor de gek. Maak me grote zorgen over het voortbestaan van onze cooperatie. Want inderdaad het eigen vermogen slikt als sneeuw voor de zon, en als het zo door gaat moeten we de komende jaren duizende boeren uitkopen! Hoezo een plan gemaakt om boeren te bestraffen die te veel melk leveren! Volgend jaar 1 mlj liter minder, ga daar maar eens over nadenken directie!!!!!
peter 23 Oktober 2019
Als de ledenraad niet helder meer kan denken, dan zijn we inderdaad genoodzaakt om naar Amersfoort te rijden en weer in de landelijke krant te komen ,zoals met vriespunt en kringloopwijzer.

RFC Bedankt!
premiumpig 24 Oktober 2019
jongens;ik denk dat het eigenlijk heel simpel is,in het quotum tijdperk kon iedere fabriek zn spullen goed verkopen omdat er een QOUTUM was.nu is er een situatie ontstaan dat de echt goede verkopers boven komen drijven,zou het daar niet aan kunnen liggen bij rfc?,Wel de oude arrogante broek aan,maar niet de goede mensen..
Abonnee
Redactie 24 Oktober 2019
Beste lezers,

Enkele reacties uit dit topic zijn verwijderd. Dit omdat een persoon zich onder een schuilnaam uitgaf die verwijst naar de voorzitter van de coöperatie FrieslandCampina.
Ton Westgeest 25 Oktober 2019
Jammer redactie, enige humor moet je toch wel kunnen waarderen. Iedereen kon echt wel zien dat het Frans Keurentjes niet was.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden