Shutterstock

Nieuws Stikstofdossier

Boerenorganisaties ziedend op stikstofplan zuivelsector

25 Oktober 2019 - 7 reacties

De Nederlandse zuivelsector is bezig met het ontwikkelen van een eigen stikstofplan, dat zij wil voorleggen aan het kabinet. De andere boerenbelangenbehartigers zijn hier razend over en spreken van 'Code rood'. Dit dwarsboomt namelijk het plan schouder aan schouder op te trekken in het stikstofdossier.

Nadat gisteravond de boerensectorpartijen naar eigen zeggen een legendarisch pact hebben gesloten, is de zuivelsector vandaag met een eigen stikstofplan op de proppen gekomen. Dit plan wekt grote ergernis op bij de rest, zo valt te lezen in een gezamenlijke verklaring van Farmers Defence Force (FDF) en de Dutch Dairymen Board (DDB).  

De gevolgen raken namelijk niet alleen de melkveehouderij, maar ook andere sectoren. In het plan opteert de zuivelsector voor emissiearme vloeren. Dit betekent volgens FDF dat er vergunningen moeten worden aangevraagd, waarmee de latente ruimte in gevaar komt. 

FDF en DDB roepen de andere belangenbehartigers op om op 'grote druk' uit te oefenen op ZuivelNL, NZO en FrieslandCampina. De zuivelsector is volgens FDF geen belangenbehartiger en ook geen stikstofdeskundige. 

Later meer. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
???!!! 25 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10884458/boerenorganisaties-ziedend-op-stikstofplan-zuivelsector]Boerenorganisaties ziedend op stikstofplan zuivelsector[/url]
cooperatie: boer is baas!

SUKKELS weet wat er te gebeuren staat!!!!!!!!!! NEEM JE VERANTWOORDELIJKHEID ALS JE LID BENT!!!!!!!

(tevens van toepassing op alle leden van een bank met in de naam BO van BOEREN!!!)


jef 25 Oktober 2019
Het wordt hoog tijd voor een leveringsstop van alle agrarische producten
Connie 25 Oktober 2019
Inderdaad @Jef de beste manier. Wie niet hoeren wil, moet voelen, c.q. ervaren. De boeren zijn belangrijker, dan menigeen in de gaten heeft. Het is tijd voor daadwerkelijke actie. Ook moeten de boeren vooral niet vergeten, waarom in vroeger tijd de verschillende coöperaties zijn opgericht, n.l., om de boeren te verenigen in hun streven naar betere prijzen en een lagere kostprijs. Langzamerhand werden die coöperaties overgenomen en bestuurd door derden, die de dienst wilden uitmaken. Boeren laat je nooit ondersneeuwen. Desnoods begin je iedere vorm van een coöperatie opnieuw en geef je dan nooit meer het heft uit handen!!
Ton Westgeest 25 Oktober 2019
Desnoods begin je iedere vorm van een coöperatie opnieuw en geef je dan nooit meer het heft uit handen!!

Connie dat gaat gewoon niet meer......Alles is te groot geworden, alles is te verweven met elkaar.

Een voorbeeld: ik heb groot respect en ik volg het op de voet, voor bijvoorbeeld Anker. Het loopt mis bij FC en hij begint zijn eigen winkeltje..... Zet een giga bedrijf op, A-ware je denkt....hij heeft met niemand iets te maken, dus volgt zijn eigen strategie en zijn eigen koers! Nee dus.... Ze doen mee met alle onzin regels en zitten nu weer in de boot met FC!

Zo moeilijk is het dus!! Ze moeten wel groter en fuseren of het nu Vion is wat vroeger uit 16 verschillende coöperaties bestond, Rabobank, Agrifirm, Campina of noem ze maar op er is niets meer van de boeren bij. Het zijn werknemers geworden en de toekomst is dat we allemaal onder camera toezicht komen te staan!!!
Thon 25 Oktober 2019
Dit is een mes in de rug van de mensen die de acties georganiseerd hebben. En alle mensen die aan de acties mee gedaan hebben.
Eenheid maakt macht, maar dit is een vuist slag in je gezicht!
Dit krijgt nog een staartje!!!!!
???!!! 25 Oktober 2019
???!!! schreef:
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10884458/boerenorganisaties-ziedend-op-stikstofplan-zuivelsector]Boerenorganisaties ziedend op stikstofplan zuivelsector[/url]
cooperatie: boer is baas!

SUKKELS weet wat er te gebeuren staat!!!!!!!!!! NEEM JE VERANTWOORDELIJKHEID ALS JE LID BENT!!!!!!!

(tevens van toepassing op alle leden van een bank met in de naam BO van BOEREN!!!)


Goed gedaan tot zover!
Dat is pas deel 1, nu de macht terug naar de boer binnen de cooperaties.
Dus op naar deel 2!
Herm 26 Oktober 2019
Hier een leuk filmpje waarbij de wetenschap en politiek het niet met elkaar eens is je mag verwachten dat de politiek luistert naar wetenschap niets is minder waar het blijkt maar weer hoe gevaarlijk mensen in de politiek kunnen zijn zoals hieronder in dit filmpje. Laat het op u inwerken en schrik niet wat deze politicus eruit kraamt.

https://youtu.be/qPtNH8jaog8
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
melk & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws stikstof

Landbouw stapt uit Gelders bufferzone-overleg

Analyse Stikstofstemming

Over stikstoftafels en een bloeddronken MOB

Nieuws Stikstof

ZuivelNL wil effectstudie landbouwplannen

Nieuws stikstof

Vrees voor afpakken bezit door Brabantse staleisen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox