DOC Kaas

Inside Melk

DOC Kaas ziet geen ruimte voor hogere melkprijs

31 Oktober 2019 - Wouter Baan

Daar waar FrieslandCampina heeft besloten de Garantieprijs voor november te verhogen, houdt DOC Kaas de uitbetalingsprijs stabiel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kaasproducent uit Hoogeveen, dat onderdeel is van het Duitse DMK, handhaaft de vet- en eiwitprijs op €4,136 per kilo. Bij standaard Nederlandse gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo komt de kale melkprijs uit op €31,66 per kilo.

Inclusief premies voor vlog, weidegang en duurzaamheid komt de melkprijs uit op €34,91 per 100 kilo. Een harde conclusie is dat DOC daarmee onderaan staat in de melkprijsvergelijker.

Trend melkprijs?
De trend voor de melkprijzen in november loopt wat uiteen. Naast DOC Kaas hield bijvoorbeeld ook Arla de melkprijs stabiel. Beide zuivelverwerkers zijn referentiebedrijf voor de Garantieprijs van FrieslandCampina die voor de komende maand, desalniettemin, wel is verhoogd.

De zuivelcoöperatie verwacht in het vierde kwartaal namelijk hogere melkprijzen. Dit is ook aan de leden op de diverse ledenvergaderingen die kortgeleden zijn gehouden gecommuniceerd, zo laten bronnen weten.  

De verhoging van FrieslandCampina komt overigens niet uit de lucht vallen, gezien de zuivelmarkt positieve signalen uitzendt. Dit geldt met name voor de verwaarding van kaas en de melkpoeders (volle en magere). De melkpoeders profiteren van een sterke vraag uit China, terwijl de kaasmarkt meer Europees gedreven is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden