Shutterstock

Inside Melk

Duitse melkaanvoer blijft voorlopen op vorig jaar

13 November 2019 - Kimberly Bakker

Melkveehouders in Duitsland hebben in september wederom meer geproduceerd dan vorig jaar, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Commissie. De Duitse melkaanvoer blijft ook voorlopen op het 5-jarig gemiddelde.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over september hebben melkveehouders in Duitsland 2,603 miljoen ton melk geproduceerd. Dit is ongeveer 1,3% meer dan dezelfde maand vorig jaar. In september 2018 bedroeg de melkproductie namelijk 2,570 miljoen ton. Het is enigszins opvallend dat de aanvoer voor de tweede maand op rij boven het niveau van 2018 ligt. Dit omdat in de voorgaande maanden, met uitzondering van maart en augustus, onder het niveau van vorig jaar werd geproduceerd.

Bovengemiddelde productie
Daarentegen ligt de melkproductie in Duitsland wel constant boven het niveau van het 5-jarig gemiddelde. Die komt namelijk uit op 2,560 miljoen ton, wat een plus van ongeveer 1,7% betekent. Dat het gemiddelde zo laag ligt, komt onder meer door de fors lagere melkaanvoer in 2016. In dat jaar bedroeg de melkproductie in de maand september 2,489 miljoen ton, een verschil van circa 4,5% met dit jaar.

Kijken we naar het seizoenspatroon voor de laatste maanden van dit jaar, dan is te verwachten dat de melkaanvoer in de maand oktober weer iets hoger uitkomt dan deze maand. Voor de maand november is vervolgens wederom een daling te verwachten. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden