FrieslandCampina

Nieuws CSK Food

FrieslandCampina stoot zuiveldivisie af aan DSM

18 November 2019 - Wouter Baan - 15 reacties

FrieslandCampina heeft haar meerderheidsbelang in CSK Food verkocht aan chemieconcern DSM. Met de deal is in totaal €150 miljoen gemoeid.

DSM neemt alle aandelen in CSK Food, een bedrijf dat ingrediënten voor zuivelfabricaten produceert, over. FrieslandCampina had 82,3% van deze aandelen in handen. Ook de overige aandeelhouders zijn uitgekocht. De producten van CSK Food zitten in veel producten verwerkt, en zijn vooral bepalend voor smaak en textuur. "In vrijwel alle Nederlandse kazen zitten deze ingrediënten", schrijft FrieslandCampina in een persbericht.  

Afspraken gemaakt
Het was al een tijdje bekend dat CSK Food in de etalage stond. Het bedrijf zocht een nieuwe partner om de groei van het bedrijf te versnellen. Die is nu gevonden in DSM. De zuivelcoöperatie schrijft blij te zijn dat CSK Food zich onder de vleugels van DSM verder kan ontwikkelen. Er zijn afspraken gemaakt over een voortzetting van de relatie en de toekomstige beschikbaarheid van 'Nederlandse erfgoedzuursels'.

CSK Food heeft in Nederland vestigingen in Leeuwarden en Wageningen en is actief in Europa en Noord-Amerika. Er werken zo'n 180 medewerkers en de jaaromzet bedraagt €65 miljoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
15 reacties
Ton Westgeest 18 November 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10884707/frieslandcampina-stoot-zuiveldivisie-af-aan-dsm]FrieslandCampina stoot zuiveldivisie af aan DSM[/url]
15 keer de omzet van € 65.000.000= een verkoopprijs van ongeveer
€ 975.000.000.= Daar 82,3% van gedeeld door 14000 leden, is ongeveer €57.000,= per lid....

Dat is wel welkom in deze barre tijden!!
Het is wel geen winst maar toch wel lekker.....
jan4072 18 November 2019
@Ton, voor 15 X de omzet mag je mijn bedrijf ook overnemen, en voor 5 X worden we het ook wel eens. Normaal is 15 X de winst of1 X de bruto jaaromzet. Hier wordt 2 X de jaaromzet geboden. Het moet dus wel een heel winstgevend onderdeel zijn.
Fortissimo 18 November 2019
Je zult op een houtje van 7.599,98 Euro moeten bijten met de feestdagen Ton...... of zou Hein t geld al weer hebben uitgegeven aan de loonsverhogingen van t personeel?
Ton Westgeest 18 November 2019
ALS het maar 2x de jaaromzet is Jan4072, dan zal er wel bij bedongen zijn dat alle planet proof gebruikers, gedwongen worden om het enzym- middeltje van DSM te gebruiken om de stikstof te verminderen.

Maar is het slim om je kroonjuwelen te verkopen?, na Riedel is het alleen kommer en kwel....
Mark 18 November 2019
Misschien lees IK het niet goed hoor, maar 150miljoen gedeeld door 65miljoen is een factor 2.3.
Hoe kom je op 15x de omzet?

Ik krijg hier een beetje buikpijn van. Het lijkt wel een Kat in het nouw.
Een beste investering voor Dsm, die al 1100 miljoen winst maakt!
tij 18 November 2019
Het is een goed prijs dat ze ontvangen voor het bedrijf, maar het is net als in een laars pissen even warm en daarna ijskoud, want het produceren van de kazen zal in de toekomst duurder worden, want de investering van DSM zal links of rechtsom terug verdient moeten worden, en wij boeren moeten dat gaan betalen. En aandeelhouders willen rendement zien! had het liever zelf gehouden! dan maar 1,5 cent lager melkgeld met zijn alle ben je beter af dan afhankelijk van DSM, maar ja waar moeten ze het geld anders vandaan halen om de uittredende boeren uit te kopen, dus het geld is al foetsie net als riedel en cream creation allemaal neusjes van de zalm, kortom kat in nood maakt rare sprongen! welke investeringen van de laatste 3 jaar dragen significant bij aan de winst? Zijderveld …… Elgro food…. huisan dairy…. 2 jaar snel voorruit en reorganisaties en gebalanceerde groei verder, heeft ons melkveehouders niet veel gebracht. Hebben we wel de goede mensen in de rvc en hebben wel de goede ceo en directeuren in de onderneming? dat is wat ik mij afvraag.
Kees de boer 18 November 2019
Verkoop van de zaak is het einde van vermaak
peter 18 November 2019
V&D heeft ook uitverkoop gehouden tot het einde! We hebben toch goede bestuurders Keurentjes en Wunink (Benny Stevelink) die zeggen gewoon tegen hun eigen kapitaal verschaffers (leden) ben je het niet eens met ons beleid dan stop je toch of stap je over naar een andere verwerker , want RFC is de BESTE betalende melkprijs partij !!!

Ik ben serieus aan het denken om te vertrekken en met mij misschien nog wel 3000ontevreden leden!! En wat zegt het bestuur dan....................

Ik stel voor dat RFS verlies draait en er een verplichte reorganisatie van het personeel komt (en dan bedoel ik niet de productie afdeling).

De banken hebben afgelopen jaren duizenden mensen ontslagen omdat ze overbodig waren dit zal bij RFC zeer snel moeten gaan gebeuren anders is het EINDE.............
Marina 18 November 2019
Daarom wilde men natuurlijk bedragen boven de 100 miljoen niet met de leden delen. Deze verkoop was natuurlijk al gaande op het moment van de ledenbijeenkomsten.
Job 18 November 2019
Hier heb je gelijk in Marina bij ons op de vergadering werd gezegd dat ze het geregeld wouden hebben met die 100 miljoen. Maar er werd bij gezegd dat het onwaarschijnlijk was dat het ooit zou gaan gebeuren.
Wat schets mijn verbazing binnen 3 week 2 verkopen met bedragen van meer dan 100 miljoen.
Conclusie we worden gewoon voor gelogen
Jeepee 18 November 2019
Maar het besluit van de nieuwe regeling over grote verkopen wordt toch pas 18 december genomen. Dan doen ze het vast met terugwerkende kracht
Ronnie 19 November 2019
Wat heeft de fusie van Friesland foods en Campina een voordeel opgeleverd ? . Alleen maar corruptie aan de top
peter 19 November 2019
tata steel schrapt vandaag in Europa 3000 banen het bedrijf wil fors bezuinigen.

Wie gaat de boodschap brengen dat mensen in Amersfoort ook weg moeten?

Tolgin 19 November 2019
RFC is na de fusie veranderd in een corporate bedrijf met gigantische groeidoelstellingen, risicovolle acquisities, veel te snel toenemende overhead kosten, een te complexe organisatiestructuur en een veel te snel vertrek van ervaren mensen. Hier kwamen managers voor terug met te weinig kennis van zuivelmarkten en een te grote mond (en auto). RFC is geen Unilever. Mocht de vraag ooit groter worden dan het aanbod van melk mogen ze zich gaan vergelijken
Ton Westgeest 21 November 2019
Kredietbeoordelaar: RFC moet bezuinigen!!

Zuivelbedrijf FrieslandCampina moet de komende jaren zuiniger gaan leven. Anders gaat het niet goed komen!! De uitbetaling aan de leden moet minder....

Dit zal de boodschap zijn Peter, dat mensen in Amersfoort ook weg moeten!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden