Agrifoto

Inside Voer

Aanbod van bierbostel blijft krap, prijs stijgt

17 December 2019 - Kimberly Bakker

Het aanbod van bierbostel is ook deze week zeer krap en dat zorgt ervoor dat de prijs opnieuw stijgt. Als we kijken naar de andere ruwvoerproducten op de voermarkt, dan kan gesteld worden dat de Kerstvakantie al begonnen is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er is nog altijd zeer weinig aanbod van bierbostel en dat zorgt ervoor dat de prijs met €0,05 stijgt naar €2,75 per procent droge stof. Daarbij melden fouragehandelaren dat deze prijs iets hoger of lager kan liggen naarmate het product meer richting het noorden of zuiden van Nederland vervoerd moet worden. Daarnaast verwachten zij niet dat op relatief korte termijn nog iets verandert in het aanbod (en dus ook niet in de prijs). Overigens melden handelaren wel dat deze prijsniveaus voor de tijd van het jaar normaal zijn.

Stabiele markt
Als we kijken naar de markt voor stro, dan is duidelijk dat deze op gelijke tred beweegt met vorige weken. Die notering blijft dan ook staan op €100 per ton franco boerderij, zowel voor gerste- als tarwestro. Daarbij noteert ook weidehooi deze week stabiel, wat betekent dat deze prijs op €170 per ton franco boerderij staat. De handel in snijmaïs is nog altijd grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van het product, al is van prijsmutaties deze week geen sprake. Voor de goede kwaliteit wordt nog altijd gemiddeld €70 per ton franco boerderij betaald.

Her en der doen wel geluiden de ronde dat er meer vraag is naar Engels raaigras, al heeft dat nog niet direct effect op de prijzen. Voor dit product staat de notering deze week op €110 per ton franco boerderij, wat gelijk is aan de voorgaande weken. Kuilgras blijft deze week staan op €50 per ton franco boerderij. Ook hier wordt geen verandering meer verwacht.

Aardappelen in trek
Er is ook iets meer vraag naar aardappelproducten, maar ook daar speelt dat het aanbod beperkt is. In andere woorden: koeien eten 7 dagen, maar er is slechts productie voor 3 à 4 dagen. Van prijsmutaties is echter geen sprake. Daarbij verwachten handelaren dat er volgend jaar wellicht ietwat meer ruimte is. De prijzen van zowel roodzwenk, rietzwenk als veldbeemd blijven deze week stabiel aan vorige week.

Meer voerprijzen zien? Bekijk de databank.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden