Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Kale melkprijs Vreugdenhil op een haar na 40 euro

13 Januari 2020 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de melkprijs in december opnieuw verhoogd. Inclusief bonussen en premies loopt de melkprijs op tot net geen...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkpoederproducent, dat in Gelderse Nijkerk het hoofdkantoor heeft, verhoogt de eiwitprijs voor de vierde maand op rij met €0,30 tot €6,50 per kilo. De vetprijs blijft over de afgelopen maand gelijk op €3,15 per kilo.

Bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en de standaard Nederlandse gehaltes stijgt de kale melkprijs met €1,04 tot €39,16 per 100 kilo. Inclusief de premie voor weidegang en duurzaamheid kan de melkprijs oplopen tot maximaal €41,26 per 100 kilo. 

Vreugdenhil gaat over december aan kop in de Boerenbusiness melkprijsvergelijker. De wintertoeslag van €3,90, die tot en met januari wordt uitgekeerd, geeft wel een wat vertekend beeld.

Grondstofwaarde melk in de lift
De valorisatie van magere melkpoeder en boter is in de achterliggende maanden beter gaan renderen. Dit gaf de grondstofwaarde van rauwe melk duidelijk een boost. Melkveehouders die aan Vreugdenhil leveren, profiteren hiervan in de vorm van hoger melkgeld. 

Ook de melkprijs van andere verwerkers zat in de achterliggende maanden in de lift, al vlakt de trend in januari af. Desalniettemin is de verwachting van de Rabobank dat de melkprijs ook begin 2020 verdere stappen kan zetten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden