Agrifoto

Inside Voer

Prijs bierbostel trekt verder aan

14 Januari 2020 - Jorine Cosse

In de derde week van dit jaar valt is de situatie op de voermarkt nog altijd rustig, zo geven handelaren aan. Er gebeurt weinig bijzonders, wat al een aantal weken de trend is. De matige vraag naar bierbostel en snijmais in vergelijking met de hoge prijzen is...

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van bierbostel laat, afhankelijk van de regio, een prijsverschil zien. In het noorden ligt de prijs op €2,85 per procent droge stof (franco boerderij), terwijl in het zuiden €2,70 per procent droge stof wordt genoteerd. Kijkend naar de prijs over 2019 (en een deel van 2018) dan is dat hoog, zo bevestigen ook handelaren. De hoge prijs remt het toepasssen van bierbostel in het rantsoen af. Desondanks blijft bierbostel vrij schaars. 

Prijzen kwaliteitsafhankelijk
De handel in snijmaïs blijft hetzelfde als in voorgaande weken. Er is voornamelijk vraag naar snijmaïs van zeer hoge kwaliteit, wat moeilijk te verkrijgen is. De prijs is nog altijd stabiel op €70 per ton (franco boerderij) wat historisch gezien hoog is. Hier en daar vinden er kleine prijsfluctaties plaats van maximaal €5 per ton meer of minder. Voor betere sijmais wordt meer betaald. 

De stroprijzen lopen begin 2020 op tot maximaal €110 per ton franco boerderij. De gebruikelijke prijs is nog altijd €100 per ton. Het prijsverschil heeft, net als bij snijmaïs, te maken met de kwaliteit van het product. 

Stabiele marktprijzen
De prijs van kuilgras blijft deze week stabiel op €50 per ton. De verwachting is dat de prijs stabiel blijft in de aankomende weken. Wel wordt er voorzichtig gesproken over een aantrekkende vraag, wanneer het voorjaar laat is. Door de droge zomers van de afgelopen jaren houdt de voorraad bij melkveehouders vaak niet over, waardoor ze mogelijk toch nog kuilvoer bij moeten kopen. Het is echter te vroeg om daar iets concreets over te kunnen zeggen.

Ook de prijzen van weidehooi en engels raai blijven stabiel op respectievelijk €170 en €110 per ton franco boerderij. Voor de aankomende weken lijkt er weinig te gaan veranderen op de voermarkt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden