Shutterstock

Inside Melk

Melkpoeders onder druk, kaas verder omhoog

6 Februari 2020 - Wouter Baan

De stemming op de melkpoedermarkt is omgeslagen, als gevolg van de uitbraken van het Coronavirus in China. De kaasprijzen hebben hier echter geen last...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van magere melkpoeder was in de achterliggende maanden de smaakmaker van de zuivelmarkt. Sinds begin 2018 zaten de prijzen – met wat schommelingen weliswaar – in de lift. Aan die stijging is begin februari voorlopig een einde gekomen. Dit komt door de uitbraken van het coronavirus in China, wat grote onzekerheid met zich meebrengt. Het is lastig in te schatten wanneer het normale levensritme in China weer terug is.

Magere melkpoeder in de min
Magere melkpoeder is een van de nieuwe noteringen binnen het zuivelpalet van DCA-Markets. De notering debuteert in het rood (-€44 tot €2.586 per ton). Ook de prijzen van volle melkpoeder en weipoeder muteren neerwaarts. De lagere mageremelkpoederpijzen oefenen ook druk uit op de notering van mageremelkconcentraat. Een meevaller is wel dat de prijzen in Europa veel minder onder druk staan dan op de Global Dairy Trade (GDT) in Nieuw-Zeeland.

De kaasprijzen daarentegen stijgen verder. Op De DCA-foliekaasnotering plust deze week met €30 tot €3.150 per ton. Ook de noteringen van Edam, cheddar en mozzarella zetten hun goede reeks voort. Dit is positief voor de melkprijzen nu de melkpoedermarkt mogelijk een mindere fase in gaat.

Bekijk hier de laatste kaasnoteringen
Bekijk hier de laatste vloeibare zuivelnoteringen 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden