Shutterstock

Inside Melk

Na Bel Leerdammer ook lagere melkprijs bij Cono

7 Februari 2020 - Wouter Baan

Tegen de verwachting in gaan de melkprijzen begin 2020 toch omlaag. Nadat Bel Leerdammer deze week al bekend maakte de melkprijs over januari te hebben verlaagd, volgt nu ook Cono Kaasmakers ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs van Cono daalt met €0,79 tot €34,52 per 100 kilo. Deze prijs is berekend op basis van een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en vet- en eiwitgehaltes van respectievelijk 4,41% en 3,47%. Zowel de vet- als eiwitprijs waardeert Cono af. De vetprijs daalt €0,03 tot €3,08 per kilo. De prijs van eiwit levert €0,19 in tot €7,09 per kilo. Inclusief alle bonussen en premies kan de melkprijs oplopen tot €38,27 per 100 kilo.

De verlaging over januari is de tweede op rij. In december ging de melkprijs ook al omlaag, al kwam dat toen omdat de herfsttoeslag kwam te vervallen. Cono is overigens niet de enige melkverwerker die de uitbetalingsprijs heeft afgewaardeerd. Ook Bel Leerdammer deed dat deze week. Desalniettemin staan beide verwerkers alsnog in de top van de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Hogere kaasprijzen
Zowel voor Cono als Bel Leerdammer zijn de kaasprijzen een belangrijke pijler in de valorisatie van rauwe melk. En juist de kaasprijzen laten een stijgende lijn zien. Zo steeg de DCA-foliekaasnotering voor Gouda deze week nog met €30 tot €3.150 per ton. De noteringen van Edam, cheddar en mozzarella zetten ook hun goede reeks voort.

De lagere melkprijzen bij beide verwerkers komt dus als een verrassing. Temeer omdat FrieslandCampina de melkprijs voor februari heeft verhoogd. Arla, A-ware en DOC Kaas kozen er voor om de melkprijs deze maand stabiel te houden. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden