Müller

Nieuws Zuivelhandel

DAO.EU in zee met grootste Britse melkfabriek

2 Maart 2020 - Wouter Baan

Müller Milk & Ingredients, de grootste melkleverancier van het Verenigd Koninkrijk en onderdeel van de Duitse Müller-groep, gaat room en boter verkopen via het digitale zuivelplatform DAO.EU.

Sean Whitfield, commercieel directeur bij Müller, zegt dat hij het platform omarmt om op een kostenefficiënte manier nieuwe afzetmarkten en klanten aan te boren. Richard Klink van DAO.EU is op zijn beurt trots en verheugd om Müller als nieuwe gebruiker van het platform aan te kunnen kondigen.

Interessante speler
“Met real-time marktinformatie kunnen organisaties, zoals Müller, sneller en data gedreven strategische inkoop en verkoop momenten bepalen”, zo schetst Klink de mogelijkheden. Müller is de eerste speler die an publiek aangeeft van het platform gebruik te maken. Een behoorlijk aantal andere zuivelbedrijven gebruiken volgens Klink het platform veelal off te record. Müller is volgens Klink een interessante partij om te verwelkomen, gezien zij veel room en boter afzetten op het Europese vasteland. 

Klink laat weten dat DAO.EU kan terugkijken op een prima start van het nieuwe jaar. In de maanden januari en februari is 7.025 ton volume verhandeld op het platform. Voornamelijk kaas (Gouda en Edam), Boter, magere melkpoeder en weipoeder (feed).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden