Lely

Nieuws Jaarcijfers 2019

Lely: 'Afzet melkrobots zit in stroomversnelling'

11 Maart 2020

Volgens Lely is de verkoop van melkrobots vorig jaar in een stroomversnelling terecht gekomen. Dit leidde tot een forse omzetstijging van 46%. 

De omzet van Lely steeg over 2019 met 46% tot een recordomzet van €606 miljoen. Volgens Lely is dit te danken aan de toenemende vraag en aankoop van robotica, wat blijkt uit hun wereldwijde afzet over 2019. Winstcijfers worden niet gegeven. 

De in 2018 geïntroduceerde Astronaut A5-melkrobot profiteerde onder andere van de toenemende vraag: er werd een recordverkoop gerealiseerd. Ook wist het bedrijf naar eigen zeggen extra omzet te realiseren in de nazorg en service bij het nog altijd groeiende aantal geplaatste systemen. Hoewel de omzetstijging behaald werd over alle 46 landen waar Lely actief is, stak de Europese afzetmarkt er met kop en schouders bovenuit.

Wisseling van de wacht
Al met al kijkt Lely tevreden terug op het afgelopen jaar. In april werd Lely verkozen tot ‘Familiebedrijf van het jaar’ en eind 2019 werd het officieel gecertificeerd als ‘Great Place to Work’. Ook vond er een wisseling van de wacht plaatst. Zo kondigde intussen voormalig CEO Alexander van der Lely eind 2019 aan voorzitter te worden van de nieuw te vormen Raad van Commissarissen. De vrijgekomen plek aan het roer van de machinefabrikant werd op 1 januari 2020 ingenomen door de huidige topman Andre van Troost, die hiervoor in de Raad van Bestuur huisde.

Lely geeft aan voor 2020 door te blijven gaan met haar R&D-investeringen op een voor hun gewenst niveau. Wat dit budget is, is niet bekend. Op die manier tracht het bedrijf wereldwijd in de top van robotics en farm management mee te blijven draaien. 

boerenbusiness.nl

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

Efficiënter bemesten met de Lely Sphere

Nieuws Lely, Rabo en FrieslandCampina

Stormloop op stikstofpilot met Lely Sphere

Nieuws Opening Lely Campus

Stikstofreductie van 70% voor slechts 3 miljard euro

Nieuws Jaarcijfers

Tekort aan componenten beïnvloedt omzet Lely sterk

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief