Shutterstock

Nieuws NB-vergunningen

Rechtbank wil stikstof-uitspraken niet afstaan

5 Mei 2020 - 10 reacties

De rechtbank Noord-Nederland heeft eind april de NB-vergunning van 16 melkveehouders in Groningen vernietigd, maar de officiële uitspraken worden niet vrijgegeven. Tot ergenis van Stichting Stikstofclaim, die hierom heeft gevraagd. "De wereld op zijn kop", aldus voorzitter John Spithoven.

Niet alleen in Groningen, maar ook in andere provincies worden vergunningen van veehouders onderuit gehaald door de rechter. Stichting Stikstofclaim is daarom een onderzoek gestart, maar stuit op weerstand  nu de rechtbank Noord-Nederland de uitspraken niet wil verstrekken. Hierdoor is er geen zicht op het aantal uitspraken, ook kan niet gecontroleerd worden of de reden overal hetzelfde is.

Motivatie
​
​​​​​​De rechtbank vraagt om een motivatie van Stichting Stikstofclaim waarom de gegevens openbaar moeten komen. Spithoven laakt de houding van de rechtbank. "Normaal gesproken worden uitspraken altijd gepubliceerd, maar nu wordt ineens een motivatie verlangd. Dit is de wereld op zijn kop in een rechtstaat als Nederland."

Stichting Stikstofclaim laat het er niet bij zitten en gaat verdere stappen ondernemen. Volgens Spithoven overwegen diverse politici om Kamervragen te stellen, zo heeft hij vernomen. De rechtbank Noord-Nederland was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.  

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
10 reacties
regelbedenker 5 Mei 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10887093/rechtbank-wil-stikstof-uitspraken-niet-afstaan]Rechtbank wil stikstof-uitspraken niet afstaan [/url]
De reden zal wel zijn dat er geen reden voor is, maar omdat het boeren zijn hebben ze in dit land geen rechten, de overheid mag alles schijnbaar afpakken wat ze wil
Abonnee
Verontruste boer 5 Mei 2020
Hoor op de radio continue spotjes over fairtrade producten te koop voor een faire prijs voor de producerende boeren. Dit geld dan blijkbaar alleen voor de boeren.in verre landen.
De Nederlandse boeren worden op alle fronten erg unfair behandeld. Dat we dat op een dag als vandaag, namelijk bevrijdingsdag, moeten vaststellen dat er toch weer een bepaalde groep mensen zeer onheus wordt bejegend.
Dat zelfs dit doorgaat tot in de rechtspraak aan toe.
Nederland lijkt wel een bananen republiek geworden!!!!
Abonnee
Verontruste boer 5 Mei 2020
Wat niet normaal is, moeten we niet normaal gaan vinden zei koning Willem-Alexander op dodenherdenking
Abonnee
Verontruste boer 5 Mei 2020
Onze rechtspraak laat zich zo wel erg in de kaart kijken met alleen maar linkse rechters.
Dat is toch niet normaal?
Wat niet normaal is, moeten we niet normaal gaan vinden zei koning Willem-Alexander op dodenherdenking.
Kjol 5 Mei 2020
Er is zo ontzettend veel breedgedragen pressie op de landbouw, vanuit alle hoeken van de maatschappij dat je wel goed moet weten wat je wilt.
Abonnee
mt 5 Mei 2020

We moeten er met z'n allen een keer mee stoppen.want dit is een schandelijke manier van zaken.

We worden van alle kanten tegengewerkt. Stoppen met produceren of beter afleveren, als ze zonder ons willen kunnen ze het krijgen
Abonnee
Verontruste boer 5 Mei 2020
Alleen nog aan het buitenland leveren. Daar stellen ze onze producten en de manier waarop het geteeld is nog zeer op prijs.
Laat de Hollanders het maar ergens anders beter zien te krijgen. Niets meer aan leveren stel ik voor.
regelbedenker 5 Mei 2020
Weet je nog wat het ergste is, het is eigenlijk maar een heel klein groepje die ons boeren niks gunt, en dat noemen ze dan democratie?
Abonnee
bertje6 6 Mei 2020
Laat dit hele teringland toch de kolere krijgen, niks mag, alles moet, als je hard werkt dan word je gestraft en als je niets doet word je beloond. Wat hadden we in onze jeugd (40 jr. geleden) nog een mooi land. Nu word het vol gebouwd met huizen voor vooral niet Nederlanders. Ik zou ook zeggen, stoppen met leveren van alle eetbare producten en laat er maar weer honger komen, dan begrijpen de mensen die tegen de land en tuinbouw zijn eens HOE WIJ NODIG ZIJN ALS AGRARIERS.
Het is werkelijk een schande hoe ze met ons omgaan dat linkse tuig, over tegen, maar zelf niets bereiken.
SjefO 6 Mei 2020
Het idee van Schouten was/is om boeren die om welke reden dan ook niet helemaal goed voor zijn of haar dieren zorgde deze aan de schandpaal te nagelen, dat wordt de norm als het aan Schouten ligt.
Verdeel,Heers en Verneder is de werkwijze van Schouten, de top van onze maatschappij is verrot .
Haalbaar, betaalbaar en realisme is in de landbouw totaal ondergeschikt gemaakt voor principes, onhaalbare en onbetaalbare milieu en welzijns eisen, stikstof enCo2 eisen.
En zelfs met een gerust hart en vertrouwen een beroep doen op de rechterlijke macht is voor de landbouw bijna niet meer mogelijk .
“Met dank aan regisseur Schouten “
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Stikstof

SSC: 'Overheid moet van stikstofruimte afblijven'

Podcast Stikstofdialogen

Spithoven: 'Transacties grond van Rijk aanvechten'

Nieuws Stikstofclaim

'Stop opkoop grond voor natuur om miljoenenclaim'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief