Stichting Stikstofclaim

grond

Nieuws Stikstof

SSC: 'Overheid moet van stikstofruimte afblijven'

Demissionair landbouwminister Carola Schouten verkent momenteel samen met provincies op welke wijze feitelijke toename van emissies van veehouders kan worden tegengegaan. Stikstofclaim (SSC) concludeert dat de mogelijkheden worden onderzocht van het intrekken van latente ruimte in verleende vergunningen.
29 December 2021
John Spithoven stikstofdialogen

Podcast Stikstofdialogen

Spithoven: 'Transacties grond van Rijk aanvechten'

Stichting Stikstofclaim slijpt de juridische messen tegen stikstofmaatregelen van de landelijke en provinciale overheden die nadelig zijn voor boerenbedrijven. John Spithoven, voorzitter van Stikstofclaim, onthult in het tweede deel van de podcast-serie Stikstofdialogen, dat er meerdere zaken lopen.
28 December 2021
grond euro

Nieuws Stikstofclaim

'Stop opkoop grond voor natuur om miljoenenclaim'

Stichting Stikstofclaim dreigt met een kort geding als demissionair minister Carola Schouten van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het opkopen en onteigenen van boerengrond voor natuurontwikkeling niet per direct staakt.
14 December 2021
koeien weidegang

Nieuws Stikstofcrisis

'Rolberoerte geschrokken van stikstofdeal LTO'

De eisen die zijn gesteld in het stikstofplan die LTO gesloten heeft met natuurorganisaties en ondernemersverenigingen zijn te hoog en juridisch onhoudbaar. 'Ik ben me een rolberoerte geschrokken van die stikstofdeal.'
25 Mei 2021
Boerenbusiness

Nieuws Stikstof

Oproep aan PAS-melders: stikstofclaim naar staat

Stichting Stikstof Claim (SSC) stelt de staat aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit het stikstofbeleid. SSC roept PAS-melders die financieringsproblemen hebben of zijn stilgelegd na handhaving, dit ook te doen.
2 April 2021
John Spithoven

Inside Stikstofcrisis

'Stikstofwet zet landbouw compleet op slot'

Als de wet Stikstofreductie en Natuurherstel ook door de Eerste Kamer komt, dan gaat de landbouw in ons land compleet op slot. Hiervoor waarschuwt John Spithoven van Stichting Stikstofclaim. De wet biedt volgens hem eveneens geen oplossing voor de zogeheten PAS-melders.
12 Januari 2021
koeien mist herfst

Nieuws Stikstof

Stikstofclaim sleept Gelderland voor de rechter

Stichting Stikstofclaim beschuldigt de provincie Gelderland ervan stikstofgevoelige natuur te hebben bijgetekend, zonder belanghebbenden (zoals boeren) daarover te informeren. Daarom start de belangenclub nu een juridische procedure.
4 December 2020
Carola Schouten boerenprotest

Nieuws Stikstofcrisis

Minister bestookt met Kamervragen kort geding

Zowel het Forum voor Democratie als de VVD en het CDA hebben Kamervragen gesteld over het kort geding dat gisteren in Den Haag diende omdat deugdelijke onderbouwing van de ministeriële voermaatregel ontbreekt, volgens de stichtingen STAF en Stikstofclaim.
31 Juli 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox