Agrifoto

Inside Melk

Bel Leerdammer verlaagt melkgeld over april

6 Mei 2020 - Wouter Baan

Net als veel andere verwerkers heeft ook Bel Leerdammer de melkprijs over april verlaagd. Hoe scoort de verwerker in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale melkprijs gaat over april met €1,34 naar beneden en komt uit op €34,10 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. Inclusief bonussen en premies voor onder meer vlog en weidegang kan de maximale uitbetalingsprijs oplopen tot €38,20. Daarmee staat de kaasmaker in de top van de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Coronacrisis
Net als bij andere zuivelverwerkers is de verlaging bij Bel Leerdammer een gevolg van de coronacrisis. De zuivelmarkt is in de afgelopen maanden  hard geraakt door de crisis. Zowel de melkpoeders en boter als de kaas zijn fors afgewaardeerd.

De grondstofwaarde van melk, op basis van magere melkpoeder en boter, ligt intussen ruim onder de grens van €30. Wanneer de zuivelmarkt niet herstelt, ligt een verdere verlagingen in het verschiet. Tekenen van herstel dienen zich vooralsnog niet aan, zo blijkt ook uit de Global Dairy Trade die gisteren (5 mei) plaatsvond.   

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden