Shutterstock

Nieuws Van Leeuwen Group

Nieuw-Zeelands concern zet 6 melkbedrijven te koop

20 Mei 2020 - Chanti Oussoren

Het in Nieuw-Zeeland gevestigde zuivelconcern Van Leeuwen Group heeft 9 bedrijven te koop gezet. Het gaat hierbij om 6 melkveebedrijven en 3 ondersteunende bedrijven.

Bij de aankoop zit 3.509 hectare grond in eigendom, een uitgebreide infrastructuur, irrigatieaandelen en een leveringscontract met Oceania Dairy, zo melden Nieuw-Zeelandse media. Volgens Aad en Wilma van Leeuwen, die decennia terug vanuit Nederland naar Nieuw-Zeeland zijn geëmigreerd, was het tijd om na jaren van investeren en uitbreiden een focus aan te brengen in de bedrijfsvoering. 

Reden van verkoop
De ondernemers hebben onlangs een nieuwe visie voor het bedrijf ontwikkeld, die primair gericht is op het optimaliseren en uitbreiden van hun activiteiten in gerobotiseerde systemen voor melkveebedrijven. “Ons doel is om marktleider te worden in robotsystemen die voldoen aan de laatste milieuregels.”

Bijna 3 jaar geleden werd de dierziekte Mycoplasma Bovis ontdekt op een aantal boerderijen van de Van Leeuwen Group. In juli 2017 was Van Leeuwen de eerste ondernemer die deze dierziekte meldde. Destijds waren er meerdere melkveebedrijven met besmette dieren, die vervolgens moesten worden geruimd. De bedrijven zijn daarna opnieuw opgestart en alle melkveebedrijven zijn inmiddels ruim 1,5 jaar vrij van de dierziekte.

Nieuw-Zeeland zelf is nog niet volledig vrij van de M. Bovis , al is het aantal besmette bedrijven wel sterk gereduceerd. Volgens de laatst bekende cijfers zijn er nog 26 bedrijven die met een actieve besmetting kampen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden