Nieuw-Zeeland

koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkaanvoer

Melkers in Nieuw-Zeeland geven nu toch weer gas

In de afgelopen maanden liet de melkproductie in Nieuw-Zeeland een grote achterstand zien, maar die is maart behoorlijk ingelopen. Hoewel nog steeds sprake is van een jaar op jaar-daling is het verschil veel minder groot dan die was.
22 April 2022
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkaanvoer

Melkaanvoer Nieuw-Zeeland zakt nog dieper

De melkaanvoer in Nieuw-Zeeland blijft fors achter op voorgaande jaren. Sterker nog, het verschil wordt met de maand groter. De weersomstandigheden zijn dit seizoen verre van ideaal en dat uit zich in de cijfers.
23 Maart 2022
uienoogst Nieuw-Zeeland

Achtergrond Uien

Moeilijk exportseizoen voor Nieuw-Zeelandse uien

De Nieuw-Zeelandse uienexport gaat niet van een leien dakje. Na een moeizaam groeiseizoen, is vooral vanuit Europa minder belangstelling voor uien uit Nieuw-Zeeland.
15 Maart 2022
droogte koeien australie

Analyse Melk

Melkveehouders verkleinen achterstand in Australië

De achterstand in de Australische melkaanvoer wordt langzaam een beetje minder. Dit blijkt uit de aanvoercijfers tot en met de maand december. Daar waar het seizoen met een achterstand van 3,2% begon, is de onderaanvoer inmiddels gedaald tot een min van 2,1%.
21 Februari 2022
melkpoeder

Analyse Business Zuivel

Zuivelprijzen blijven stijgen op Global Dairy Trade

De zuivelprijzen op de veildag van de Global Dairy Trade (GDT) zijn vandaag (dinsdag 1 februari) weer stevig gestegen. Dit is de tweede opeenvolgende keer, nadat de prijzen twee weken terug ook al fors waren opgelopen. De GDT staat nu op het hoogste niveau sinds februari 2014. Wat is er aan de hand?
1 Februari 2022
A2 melk

Nieuws Melk

Nieuw-Zeelands A2-melk mogelijk in andere handen

De Nieuw Zeelandse A2-Milk Company komt mogelijk in andere handen, zo melden diverse media in het land. Het bedrijf heeft een paar slechte jaren achter de rug en zit dringend om nieuwe successen verlegen, maar die willen niet komen. Naar verluid behoort het Canadese Saputo tot de geïnteresseerden.
28 Januari 2022
Fonterra

Nieuws Melkaanvoer

Fonterra ziet minder melk op zich afkomen

Fonterra heeft de raming van de melkaanvoer voor het lopende seizoen dat eindigt in juni, naar beneden toe bijgesteld.
11 Januari 2022
frites aardappelverwerking

Inside Aardappel

Dumping laat fritessector Nieuw-Zeeland ongemoeid

De aardappelindustrie in Nieuw-Zeeland heeft het coronajaar goed doorstaan. Uit het jaarverslag 2020 blijkt dat de omzet van de sector groeide en dat de fritesimport zelfs lichte kromp. De discussie over vermeende fritesdumping vanuit Nederland en België lijkt daarmee definitief in de kiem gesmoord.
25 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden