Milcobel

Nieuws Bestuurswijzigingen

Lage melkprijs kost voorzitter Milcobel de kop

16 Juni 2020 - Wouter Baan

Dirk Ryckaert, bestuursvoorzitter van de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel, is vandaag (16 juni) weggestemd door de leden. Ook vicevoorzitter Kris D'haemer moet het veld ruimen. Ze zijn beiden kop van jut als gevolg van de tegenvallende melkprijs. Om die reden is kortgeleden ook al een nieuwe CEO aangesteld.

Het rommelt al een tijdje binnen de gelederen van de Belgische zuivelcoöperatie. Onder de leden is onvrede over de magere financiële prestaties wat zich uit in een lage melkprijs. "Deze onvrede uit zich in het stemgedrag", zo laat woordvoerder Eddy Leloup weten. 

De Raad van Bestuur gaat nu voorlopig verder met 7 leden om Milcobel tot een gezond en sterk bedrijf te vormen onder voorzitterschap van melkveehouder Betty Eeckhaut die ad interim aantreedt. 

Nederlandse leden blijven trouw
De melkprijs van Milcobel is tijdens de coronacrisis door de grens van €30 per 100 liter gezakt. Aan de kersverse CEO Nils van Dam de taak om het tij te keren. "Dat is nadrukkelijk de opdracht voor onze nieuwe CEO. Onze leden willen gewoon een goede melkprijs zien. Punt."

Milcobel telt ruim 2.500 leden-melkveehouders, waarvan er volgens Leloup zo'n 45 in Nederland wonen. Ondanks de tegenvallende melkprijs zijn de Nederlandse leden de Belgische coöperatie trouw gebleven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

Milcobel
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden