Milcobel

Milcobel

Nieuws Zuivel

Milcobel mag productie en uitlevering kaas hervatten

Milcobel kan weer kaas uitleveren uit bestaande voorraden en de productie in de fabriek in Moorslede gefaseerd opstarten. Dit laat het Belgische voedselagentschap FAVV weten. Alles is veilig verklaard en er is groen licht gegeven voor deblokkade na het listeria-incident.
6 Mei 2022
Milcobel

Nieuws Zuivel

Kaasuitlevering Milcobel tijdelijk gestokt om listeria

Milcobel heeft de productie en uitlevering van consumentenkazen in de vestiging in Moorslede tijdelijk stilgelegd vanwege een listeriabesmetting in een van de pekelbaden. Benadrukt wordt dat geen onveilige producten de handel of consument hebben bereikt.
28 April 2022
Milcobel

Nieuws Milcobel

Milcobel heeft zichzelf 'indrukwekkend verbeterd'

Milcobel heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van €1,14 miljard en een nettowinst behaald van €10,7 miljoen. Deze prestaties kwamen volgens de onderneming bovenop de hogere melkprijs en coöperatieve bijdrage die aan de leden-melkveehouders zijn uitbetaald. De onderneming is er trots op.
30 Maart 2022
melkveebedrijf koeien weidegang belgie

Achtergrond coöperatie

Rechtzaken tegen Milcobel door vertrekkende leden

Het vertrek van leden bij coöperatie Milcobel levert juristen aardig wat werk op. De derde procedure van melkveehouders tegen hun (voormalige) coöperatie zit er aan te komen. Dit keer gaat het tegen het besluit om de coöperatieve inhouding alleen uit te keren aan degenen die niet weggaan bij de coöperatie.
17 Februari 2022
melkveebedrijf koeien belgie

Nieuws Melk

Oud-leden Milcobel naar rechter om vrijgave inleg

Een groep van 51 Vlaamse ex-leden van Milcobel stapt naar de rechter omdat ze zich onterecht behandeld vinden door een statutenwijziging die na hun opzegging is doorgevoerd. Het is de tweede zaak binnen enkele maanden tijd van oud-leden tegen hun vroegere coöperatie.
16 December 2021
Milcobel

Inside Melk

Belgische zuivel vecht spannende laatste ronde uit

Coöperatie Milcobel probeert met een verhoging van €5,00 per 100 liter melk voor december een knock-out-slag te slaan in de laatste ronde van prijsverhogingen dit jaar. De melkprijs bij standaardgehalten gaat daarmee boven die van Royal A-ware uit.
15 December 2021
A-ware Food Group

Nieuws melk

A-ware geeft ook uitsmijter aan Belgische melkprijs

Royal A-ware geeft ook de Belgische melkprijs een stevige uitsmijter mee. Daar krijgt de decemberprijs ook een plus van €4,25, net als in Nederland. Samen met Arla en FrieslandCampina behoort A-ware tot de eersten die een nieuwe maandprijs publiceren in België. Het wachten is wat de andere partijen doen.
6 December 2021
melkveebedrijf koeien belgie

Inside melk

Novemberprijs Milcobel loopt iets in op A-ware

Milcobel heeft de melkprijs over november verhoogd en loopt licht in op Royal A-ware, dat de melkprijs over november met €1,25 verhoogde.
17 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden