FrieslandCampina

Nieuws Melkprijzen

Plusje voor garantieprijs FrieslandCampina

29 Juni 2020 - Wouter Baan - 4 reacties

FrieslandCampina heeft de garantieprijs voor juli met €0,50 verhoogd tot €33 per 100 kilo. Daarmee wordt de verlaging over juni weer weggepoetst.

De verhoging kan volgens de zuivelcoöperatie gezien worden als een correctie op te laag ingeschatte melkprijzen van de referentiebedrijven in de afgelopen maanden. Voor de leden-melkveehouders is dit een meevallertje, al komt de garantieprijs komende maand wel uit op het laagste niveau in 4 jaar tijd. 

Met de correctie naar boven kan geconcludeerd worden dat de melkprijzen steeds meer grond onder de voeten krijgen. Zo vond de melkprijs van A-ware in juni al een bodem. Voor de melkprijs van de Scandinavische zuivelcoöperatie Arla geldt dit nog niet, gezien die voor juli nog wel naar beneden werd bijgesteld.

Melkprijsvergelijker 
Wanneer we de mutaties vanaf maart (start coronacrisis in Nederland) bekijken, dan heeft FrieslandCampina sindsdien €3,25 en Arla €2,84 per 100 kilo verlaagd. In de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness blijft FrieslandCampina desondanks boven Arla staan.

Op korte termijn is het niet waarschijnlijk dat de zuivelprijzen naar de niveaus van voor de coronacrisis stijgen. Dit maakt het aannemelijk dat de melkprijzen een stabiele periode tegemoet gaan. Rabobank houdt rekening met uitbetalingsprijzen kort boven de €30. Dat zijn ook de niveaus waar medio juni spotmelk voor werd verhandeld. De DCA-spotmelknotering Nederland noteerde afgelopen week €32 per 100 kilo (geleverd, bij 4,4% vet). 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
mt 29 Juni 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10888039/plusje-voor-garantieprijs-frieslandcampina]Plusje voor garantieprijs FrieslandCampina [/url]

Graag iets minder negatief kletsen!! Ook die pipo van de bank, weet er niets van, dat is al meerdere malen gebleken in het verleden.





Abonnee
Dirk 29 Juni 2020
Ja, de pipo's van de Rabo gaan aan de veilige kant zitten, nemen geen risico's.
Risico's zijn voor de klant.
Je kunt beter helemaal niet boeren, dan boeren met de bank.
Maar da's voor velen te laat.
joep 29 Juni 2020
Daar heeft Dirk wel een punt!
joep 29 Juni 2020
Daar heeft Dirk wel een punt!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

FrieslandCampina geeft prijs maart klein plusje

Nieuws melk

Garantieprijs steil omhoog bij FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs

Nieuws melk

FrieslandCampina laat garantieprijs licht zakken

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden