Garantieprijs FrieslandCampina

zuivel FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina plust, maar negatief gestemd

FrieslandCampina corrigeert de melkprijs voor april licht naar boven bij, maar is niet positief over de ontwikkeling van de melkprijzen.
25 Maart 2024
FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina geeft prijs maart klein plusje

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor maart licht verder ten opzichte van februari. Het is volgens de onderneming evenwel niet het gevolg van een markteffect, maar een gevolg van een eerder te lage inschatting van de referentieprijzen in de vorige periode. De bio-melkprijs gaat ondertussen sterker omhoog.
26 Februari 2024
FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina ziet melkprijs weer stijgen

FrieslandCampina verhoogt de garantieprijs voor gangbare boerderijmelk in februari en maakt daarmee de verlaging in januari grotendeels ongedaan. Als reden noemt het coöperatief zuivelbedrijf dat de referentiebedrijven hun boerderijmelkprijzen in de komende maand gaan verhogen. Dit als gevolg van een goede vraag naar zuivelproducten in Europa en een afnemend melkaanbod.
29 Januari 2024
FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina maakt draai met garantieprijs

Toen FrieslandCampina de garantieprijs voor december fors opschroefde, zorgde dat voor veel verbazing in de sector. Een maand later blijkt dat de zuivelcoöperatie inderdaad te gortig heeft verhoogd. Zodoende moet de garantieprijs in januari bakzeil halen. 
27 December 2023
zuivel FrieslandCampina melktransport vrachtvervoer

Analyse Melk

Hoe FrieslandCampina vriend en vijand verrast

Dat de garantieprijs van FrieslandCampina voor december zou gaan stijgen, was vooraf wel uit te tekenen. Een verhoging van meer dan €4 hadden velen echter niet voorzien. Ook de concurrentie waarschijnlijk niet. Die wordt nu min of meer voor het blok gezet om ook stevig te verhogen. Of dat gaat gebeuren, is een tweede.
29 November 2023
FrieslandCampina

Nieuws melk

Garantieprijs steil omhoog bij FrieslandCampina

De laatste garantieprijs van FrieslandCampina in dit jaar schiet steil omhoog, door eerder te laag ingeschatte prijzen van concullega's. De markt doet bovendien verwachten dat meer in het vat zit. Ook de biologische garantieprijs lift mee, maar minder ver.
27 November 2023
FrieslandCampina waterstof

Nieuws melk

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs

FrieslandCampina geeft voor het eerst dit jaar weer een plus aan de melkprijs. De garantieprijs voor november gaat omhoog vanuit de verwachting dat andere bedrijven ook zullen verhogen. Bovendien is in de voorbije periode uitgegaan van te lage inkomsten bij de concurrentie.
30 Oktober 2023
zuivel FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina laat garantieprijs licht zakken

FrieslandCampina laat de gangbare garantieprijs voor oktober licht zakken, ondanks een een kleine positieve correctie over de afgelopen periode. De biologische garantieprijs moet een iets grotere veer laten en is ook inclusief een negatieve correctie.
25 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden