Garantieprijs FrieslandCampina

melk

Marktflits Garantieprijs

FrieslandCampina stopt daling melkprijs

Na een reeks stevige afwaarderingen laat FrieslandCampina de garantieprijs voor juni gelijk. Volgens marktredacteur Wouter Baan is de stabiele mutatie een meevaller voor melkveehouders en tevens een trendbreuk op de Nederlandse markt.
30 Mei 2023
zuivel kaasproductie zuivelverwerking

Nieuws melk

Melkprijs maart Nederland onder EU-gemiddelde

In maart dook de Nederlandse melkprijs onder het EU-gemiddelde. Dit blijkt uit de Europese melkprijsvergelijking van de EDF (European Dairy Farmers), zoals gepubliceerd door ZuivelNL. Het is voor het eerst sinds lange jaren.
8 Mei 2023
melk melkaanvoer

Marktflits Garantieprijs

FrieslandCampina remt daling melkprijs af

De garantieprijs van FrieslandCampina gaat in mei opnieuw omlaag, maar minder hard dan in de maanden hiervoor. In deze marktflits bespreekt redacteur Wouter Baan de mutatie en gaat daarbij in op de achtergronden. 
24 April 2023
Arla Foods Pronsfeld

Nieuws melk

Forse daling melkprijs Arla, DOC Kaas ook in de min

Arla Foods verlaagt de melkprijs voor april met bijna €1 per 100 kilo meer dan FrieslandCampina, maar blijft desondanks een hogere kale melkprijs uitbetalen. Hetzelfde is zichtbaar bij de biologische en de Belgische melkprijzen.
31 Maart 2023
FrieslandCampina melkpoeder poedertoren

Nieuws Melk

FrieslandCampina verlaagt garantieprijs tikje harder

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor april met een kwartje meer dan de garantieprijs voor maart. Er gaat ditmaal €5,75 af van de melkprijs. De biologische melkprijs gaat rustiger omlaag.
27 Maart 2023
FrieslandCampina waterstof

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina zet grotere prijsstap omlaag

FrieslandCampina zet met de garantieprijs voor maart een grotere stap omlaag dan de vorige 2 keren in het nieuwe jaar. Als oorzaak noemt het een hoge melkaanvoer en een achterblijvende vraag. De biologische garantieprijs blijft ondertussen gelijk.
27 Februari 2023
melk

Marktflits Garantieprijs

FrieslandCampina remt melkprijs verder af

De garantieprijs van FrieslandCampina gaat in februari wederom omlaag. Daarmee reageert de melkprijs op de zeer negatieve zuivelmarkt, vertelt marktredacteur Wouter Baan. In deze marktflits hoor je er meer over. 
30 Januari 2023
melk

Marktflits Garantieprijs

Stevige daling melkprijs FrieslandCampina

De garantieprijs van FrieslandCampina voor januari gaat behoorlijk stevig omlaag. Volgens marktredacteur komt de neerwaartse mutatie niet uit de lucht vallen. In een marktflits praat hij je bij. 
27 December 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox