Garantieprijs FrieslandCampina

zuivel FrieslandCampina melktransport vrachtvervoer

Analyse Melk

Hoe FrieslandCampina vriend en vijand verrast

Dat de garantieprijs van FrieslandCampina voor december zou gaan stijgen, was vooraf wel uit te tekenen. Een verhoging van meer dan €4 hadden velen echter niet voorzien. Ook de concurrentie waarschijnlijk niet. Die wordt nu min of meer voor het blok gezet om ook stevig te verhogen. Of dat gaat gebeuren, is een tweede.
Gisteren 14:32 uur
FrieslandCampina

Nieuws melk

Garantieprijs steil omhoog bij FrieslandCampina

De laatste garantieprijs van FrieslandCampina in dit jaar schiet steil omhoog, door eerder te laag ingeschatte prijzen van concullega's. De markt doet bovendien verwachten dat meer in het vat zit. Ook de biologische garantieprijs lift mee, maar minder ver.
Maandag 12:35 uur
FrieslandCampina waterstof

Nieuws melk

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs

FrieslandCampina geeft voor het eerst dit jaar weer een plus aan de melkprijs. De garantieprijs voor november gaat omhoog vanuit de verwachting dat andere bedrijven ook zullen verhogen. Bovendien is in de voorbije periode uitgegaan van te lage inkomsten bij de concurrentie.
30 Oktober 2023
zuivel FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina laat garantieprijs licht zakken

FrieslandCampina laat de gangbare garantieprijs voor oktober licht zakken, ondanks een een kleine positieve correctie over de afgelopen periode. De biologische garantieprijs moet een iets grotere veer laten en is ook inclusief een negatieve correctie.
25 September 2023
melk melken melkveebedrijf

Nieuws Melk

FrieslandCampina moet terug met garantieprijs

FrieslandCampina laat de garantieprijs over september dalen na vier maanden van stabiele melkprijzen. De gangbare garantieprijs gaat met €2,00 omlaag, de biologische garantieprijs daalt in een rustiger tempo. Wat doet FrieslandCampina in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?
28 Augustus 2023
melk

Marktflits Melk

FrieslandCampina blijft vasthouden aan melkprijs

FrieslandCampina laat de melkprijs voor augustus ongemoeid. De biologische garantieprijs staat wel wat onder druk. In deze marktflits bespreekt redacteur Wouter Baan de achtergronden van de prijsmutatie. 
31 Juli 2023
FrieslandCampina

Analyse Melk

FrieslandCampina's strijd met de garantieprijs

De garantieprijs van FrieslandCampina was in de eerste helft van 2023 weer eens hoger dan het zuivelbedrijf zich kon veroorloven. Dit, maar dan in iets andere woorden, heeft FrieslandCampina vooruitlopend op de publicatie van de halfjaarcijfers verteld. Het is een nieuwe episode in FrieslandCampina's worsteling met de garantieprijs.
10 Juli 2023
melk

Nieuws Melk

FrieslandCampina tornt opnieuw niet aan melkprijs

FrieslandCampina houdt de garantieprijs voor juli stabiel. Dit geldt voor zowel de gangbare als voor de biologische melk. Deze prijzen worden vastgesteld volgens een strakke formule. De onderneming tekende vorige week nog aan dat deze prijs vrij hoog is ten opzichte van wat in de markt wordt gerealiseerd.
26 Juni 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox