Shutterstock

Inside Melk

Britse melkproductie weet groei door te zetten

1 Juli 2020 - Chanti Oussoren

Nadat de melkaanvoer in het Verenigd Koninkrijk wat te lijden heeft gehad onder de coronacrisis, heeft de markt zich weer herpakt. De melkproductie stijgt en in mei ligt de melkaanvoer weer hoger dan vorig jaar, zo blijkt uit de cijfers van Eurostat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over de maand mei hebben de Britse melkveehouders in totaal 1,419 miljoen liter melk geproduceerd. Dit is een toename van 1,7% in vergelijking met de melkproductie over dezelfde periode vorig jaar. De melkaanvoer ligt tevens boven het 5-jarig gemiddelde van 1,398 miljoen liter.

In vergelijking met de voorgaande maand is de melkaanvoer ook toegenomen. De melkproductie over de maand mei dit jaar ligt maar liefst 4,1% hoger dan die van april. Als we kijken naar de seizoensmatige trend dan is de verwachting dat de piek in de melkaanvoer in mei is bereikt en dat de melkaanvoer in de komende maanden weer wat lager uit gaat komen.

Steun van de overheid
In de afgelopen maanden hebben de Britse melkveehouders flink wat te verduren gekregen door de coronacrisis. Veelal zijn er nadelige gevolgen en een aantal melkveehouders heeft in april zelfs melk moeten wegspoelen.

Om ervoor te zorgen dat de melkveehouders hun bedrijf wel financieel draaiende kunnen houden, heeft de Britse overheid enige tijd geleden bekend gemaakt extra financiële steun te bieden in de vorm van een nieuw fonds. Melkveehouders die aan kunnen tonen dat hun verdiensten met melk in april en mei met minimaal 25% zijn verlaagd in vergelijking met de verdiensten over februari, kunnen zich aanmelden voor steun. De maximale compensatie kan oplopen tot £10.000 per melkveehouder.

Op 18 juni is het fonds opengesteld voor aanvragen van melkveehouders die steun behoeven na de uitbraak van het coronavirus, en de sluitingsdatum voor aanmeldingen is 14 augustus.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden