Shutterstock

Nieuws Coronacrisis

Britse regering komt melkveehouders tegemoet

7 Mei 2020 - Chanti Oussoren

Om melkveehouders extra ondersteuning te bieden tijdens de coronacrisis, stelt de Britse regering een nieuw fonds met extra financiële steun beschikbaar. Daarnaast ondersteunt de regering ook een marketingcampagne met als doel de melkconsumptie te verhogen.

Het fonds is een laatste aanvulling op de al eerder aangekondigde steun en is bedoeld voor melkveehouders die het het hardst nodig hebben. Melkveehouders komen hiervoor in aanmerking als zij in de maanden april en mei meer dan 25% van hun inkomen verliezen als gevolg van coronacrisis. Er is geen limiet op de totale beschikbare financiering of het aantal boeren dat deze steun kan ontvangen.

Melkveehouders hebben elk recht op maximaal £10.000. Deze steun is bedoeld om 70% van het verloren inkomen over de 2 maanden te dekken. Zo kunnen de boeren hun onderneming voortzetten en kan de productiecapaciteit behouden worden zonder gevolgen voor het dierenwelzijn.

Marketingcampagne
De Britse regering investeert ook in een marketingcampagne ten behoeve van de zuivelconsumptie. Het Agriculture and Horticulture Development Board (ADHB) heeft gisteren een nieuwe campagne gelanceerd om de consumptie van melk in Britse huishoudens te verhogen. Deze campagne die £1 miljoen gaat kosten, wordt gezamenlijk gefinancierd door het AHDB, de regering en een aantal andere partijen.

Milieusecretaris George Eustice licht de ondersteuning nader toe. “We hebben de concurrentiewetten al versoepeld, zodat melkveehouders in de moeilijkste maanden kunnen samenwerken, maar erkennen dat er meer moet gebeuren. Daarom zijn we vandaag een nieuwe campagne gestart om de melkconsumptie te stimuleren en hebben we een volgend financieringspakket aangekondigd.”

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden