Milcobel

Nieuws Melkverwerking

Milcobel snijdt in de kosten voor een betere melkprijs

2 Juli 2020 - Chanti Oussoren

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel gaat in de kosten snijden. Het aantal topfuncties wordt teruggebracht van 11 naar 8. Doel van de besparing is om een hogere melkprijs voor de leden-melkveehouders te realiseren. 

De nieuwe wending, zoals de zuivelcoöperatie het zelf noemt, is vorm gegeven door de onlang aangetreden CEO van Milcobel Nils van Dam. De afgeslankte organisatie is gestoeld op separate afdelingen: 'Consumer Products & Service', 'Dairy Products & Ingredients' en dochteronderneming YSCO. 

Hand op de knip
Volgens Van Dam levert de herstructurering een besparing van 10% op de kosten topmanagement. De besparingen worden ook doorgetrokken naar andere delen van de organisatie. Voor zowel dit jaar als 2021 is het streven om de vaste kosten te verlagen. "Onze ambitie is om dit jaar 5% te besparen op onze vaste kosten, voor 2021 beoog ik een besparing van minstens 10%." 

Met de kostenbesparing wil Milcobel tot betere financiële resultaten komen. De Belgische zuivelcoöperatie presteert al een tijdje ondermaats en dat levert de circa 5.000 leden-melkveehouders een lage melkprijs op. Hierdoor sneuvelde onder meer de voormalig CEO en de bestuursvoorzitters van de coöperatie.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.

Meer over

Milcobel
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden