Shutterstock

Inside Melk

Ierse melkproductie blijft voorlopen op vorig jaar

17 Augustus 2020 - Chanti Oussoren

De Britten hebben de groei in melkproductie over de maand mei niet weten voort te zetten. De melkaanvoer over juni ligt op een vergelijkbaar niveau met vorig jaar. In Ierland blijft de melkproductie wel voorlopen op vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkaanvoer van het Verenigd Koninkrijk kwam in juni op 1,328 miljoen kilo. De melkproductie ligt op een vergelijkbaar niveau met dezelfde maand vorig jaar. De productie ligt wel 2% boven het 5-jarig gemiddelde.

In vergelijking met de voorgaande maand is de melkaanvoer met een afname van 6,4% flink gedaald. De afname heeft te maken met de seizoensmatige trend, in mei heeft de melkproductie haar piek bereikt. Maar de melkproductie is tussen deze maanden wel harder gedaald dan vorig jaar, destijds nam de melkaanvoer met 4,9% af.

Ierland
De Ieren hebben over juni 1,061 miljoen kilo melk geproduceerd. De productie ligt circa 3% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Het niveau noteert nog forser boven het 5-jarig gemiddelde, namelijk bijna 9% hoger. Wel licht ook in Ierland de productie lager dan over mei. De productie noteert een min van 7% maar ook hier heeft dit te maken met de seizoensmatige trend.

De Ierse melkverwerker Glanbia maakte met haar halfjaarcijfers bekend een lagere brutowinst te hebben behaald dan vorig jaar. Tevens gaat de bouw van de kaasfabriek, die de melkverwerker samen met A-ware wil opzetten, van start. De bouw liet enige tijd op zich wachten omdat een actiegroep die opkomt voor het milieu bezwaar had aangemaakt. De rechter heeft het beroep inmiddels echter verworpen en de bouw van de kaasfabriek kan van start gaan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden