Shutterstock

Inside Voer

Voermarkt wacht op nieuwe snijmaïs

25 Augustus 2020 - Kimberly Bakker

Over ongeveer 2 weken wordt naar verwachting de eerste nieuwe snijmaïs van het land gehaald. Het is duidelijk dat de voermarkt met spanning wacht op dit moment, want de vraag is afgelopen week enorm afgenomen. Het resulteert in markt met stabiele prijzen.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Terwijl de prijs van stro (zowel tarwe- als gerstestro) vorige week nog alle kanten op vloog, is voor nu een geschikt prijsniveau gevonden. De prijs is deze week namelijk stabiel gebleven op €120 per ton franco boerderij, al wordt daarbij wel gemeld dat dit waarschijnlijk niet de bovenkant is. Het aanbod is immers nog altijd zeer beperkt en zal dat naar verwachting ook blijven.

Wachten op nieuwe maïs
De eerste snijmaïs nieuwe oogst wordt met zo'n 2 weken verwacht, waarna de eerste prijsindicaties een ronde zullen doen. Het zorgt ervoor dat de voermarkt afwachtend is. Voor handelaren is het lastig een goede voorspelling te maken van de prijs en kwaliteit, met name omdat ook de oude maïs op het moment nog redelijk hoog geprijsd is. Die prijs voor dit product blijft deze week stabiel op €70 per ton franco boerderij, wat fors boven het 5-jarig gemiddelde is.

De prijs voor weidehooi deed afgelopen week een stap naar boven, maar blijft nu staan op €190 per ton franco boerderij. Een hoger prijsniveau ligt voorlopig ook niet in het verschiet. De notering voor Engels raaigras blijft staan op €120 per ton franco boerderij, waarbij aanbod en vraag goed in balans zijn. De prijs voor kuilgras blijft deze week staan op €60 per ton franco boerderij.

Markt in balans
Vraag en aanbod zijn in balans als het gaat om de markt voor bierbostel. Het zorgt ervoor dat de prijs stabiel noteert: €2,70 per procent droge stof. De onderkant van de prijsrange is overigens wel iets gezakt, tot zo'n €2,60 per procent droge stof. De prijs voor voeraardappelen blijft ook stabiel en noteert wederom €40 per ton franco boerderij, met een onderkant nabij €37,50 per ton.

De prijzen voor roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd blijven stabiel op respectievelijk €140, €130 en €115 per ton (franco boerderij). Daarbij geldt dat er niet heel veel vraag is naar deze producten.

Bekijk hier alle noteringen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden