Shutterstock

Inside Melk

Arla zet melkprijs alsnog omhoog

24 September 2020 - Wouter Baan

Arla heeft aangekondigd de melkprijs voor oktober te verhogen. Hoe scoort de zuivelcoöperatie in de melkprijsvergelijker?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor leveranciers van Arla in Nederland stijgt de kale melkprijs met €0,59 tot €31,44 per 100 kilo, berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. Inclusief bonussen en premies voor onder meer vlog en weidegang kan de melkprijs oplopen tot €35,11 per 100 kilo. De onderliggende vet- en eiwitprijzen noteren respectievelijk €3,63 en €4,36 per kilo.

In vergelijking met andere verwerkers in ons land, die in de zomer de melkprijs al opschroefden, voert Arla rijkelijk laat een verhoging door. Het is daarom niet waarschijnlijk dat Nederlandse zuivelproducenten de melkprijs komende maand ook verhogen. In een toelichting op de mutatie geeft Arthur Fernall, voorzitter van de raad van bestuur van de zuivelcoöperatie, aan dat de stabiele trend op de zuivelmarkt waarschijnlijk ook in de komende maanden doorzet.

Milcobel
De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel handhaaft over augustus een uitbetalingsprijs van €29,42 per 100 kilo, op basis van een gestandaardiseerde levering. Hoewel Milcobel tracht de melkprijs meer concurrent te laten zijn, lukt dit vooralsnog niet. De zuivelcoöperatie neemt wel maatregelen om tot betere financiële prestaties te komen. Ze is kortgeleden aangekondigd dat een verliesgevende verwerkingslocatie in eigen land wordt gesloten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden