Shutterstock

Nieuws Melk

CONO en Klaver breiden samenwerking verder uit

6 Oktober 2020 - Chanti Oussoren

Klaver Kaas en CONO Kaasmakers breiden hun samenwerking uit en hebben een nieuwe onderneming genaamd 'Kaas van Noord-Holland' opgericht.

Met het nieuwe bedrijf dat op 30 september is opgericht, wordt de jarenlange samenwerking tussen beide partijen versterkt. Kaas van Noord-Holland gaat de markt van specialiteitenkazen een assortiment aan kruidenkazen en geitenkaas bieden.

Beide partijen hebben een evenredig belang in de nieuwe onderneming. De koemelk zal door zowel CONO als Klaver worden geleverd, de geitenmelk komt enkel van Klaver. De kaas zal door Klaver worden geproduceerd in de bestaande kaasmakerij in Winkel.

Algemeen directeur van CONO Kaasmakers, Wim Betten, ziet de nieuwe samenwerking als een versterking van marktpositie. "Wij zien kansen om een breder assortiment authentieke Noord-Hollandse specialiteitkazen te bieden aan onze huidige, maar ook aan nieuwe klanten." De specialiteitkazen zijn beschikbaar voor de binnenlandse- en buitenlandse markt.

Groeiambitie
Over de groeiambitie van het bedrijf kan Betten nog geen concrete uitspraken doen. "We willen natuurlijk groeien, maar op welke termijn dat zal gebeuren is niet duidelijk." Wel benoemt hij de duidelijke doelstelling om nooit meer kaas te maken dan kan worden afgezet.

Met oog op verdere markt- en productontwikkeling zal er een nieuwe Klaver kaasmakerij gebouwd worden op Agriport langs de A7 in de gemeente Hollands Kroon. De bouw zal naar verwachting in 2020 worden voltooid. "Tot die tijd moeten we produceren met de capaciteit die beschikbaar is, we gaan stap voor stap werken en we streven naar een continue markt", aldus Betten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Cono noteert bescheiden plus melkprijs over maart

Nieuws Melk

Cono Kaasmakers verrast met nabetaling

Nieuws Melk

Cono plust opnieuw bij met voorschotprijs februari

Nieuws melk

Cono houdt voorschot voor vierde keer gelijk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden